Tadić: Dajte mi podršku!

Održana sednica Glavnog odbora DS

Tadić: Dajte mi podršku!

Politika -
Lider DS izneo glavne zadatke svoje vlade i nagovestio da neće biti mesta za „neiskrene partnere“

BEOGRAD - Zahtev.- Hoću i spreman sam da preuzmem vođenje sledeće vlade, koje podrazumeva i nošenje novih rizika - rekao je lider DS Boris Tadić i dodao da je on spremna na te rizike, ali pod sledećim uslovima:

- Nova vlada mora raditi na borbi protiv siromaštva i nezaposlenosti, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, na štednji države, a ne građana, na razvoju infrastrukture - kazao je Tadić.On je rekao da ako dobije podršku, još snažnije će nastaviti pregovore o formiranju vlade.

- Ako je dobijem, tražiću od vas da izvršavate svoje obaveze na svim nivoima vlasti DS. Nemamo nameru da formiramo vladu sa strankama koje nisu sa iskrenošću učestvovale u aktuelnoj vladi i koje nisu bile spremne da u njoj podele i dobro i zlo.

Osvrnuvši se na izbore, Tadić je rekao da Srbija više nije ista.

- Biće vremena da se utvrdi ko snosi odgovornost za izborne rezultate i u skladu s tim biće konsekvenci i promena u DS - rekao je Tadić i dodao:

- Nema predaje, nema odustajanja. Ako letiš pa padneš, nastavi da trčiš. Ako trčiš pa padneš, nastavi da koračaš. Ako koračaš pa padneš, nastavi da se krećeš bilo kako, jer samo ćeš tako ponovo poleteti. To tražim od vas, jer takav sam kriterijum postavio i sebi.

Neću vladu sa SNS

Boris Tadić rekao je da će ući u vladu sa strankama koje su ideološki bliske DS.- Ako dobijem podršku, nastaviću razgovore sa SPS-PUPS-JS. Nemam nameru da vodim pregovore sa SNS i DSS. Ako neko iz DS predloži formiranje parlamentarne većine sa SNS i DSS, ja neću biti predsednik takve Demokratske stranke.

Jednoglasno za BorisaPredsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović kazao je da je Tadić dobio jednoglasno poverenje GO DS za dalje vođenje stranke i da je odlučeno da bude kandidat DS za premijera Srbije.- Prvo je održana sednica šireg Predsedništva, a posle i sednica GO. Bilo je žive diskusije i analize izbornih rezultata. Odlučeno je da DS počne formiranje vlade i da se sa SNS i DSS neće ulaziti u koaliciju, kao ni sa SRS na lokalnom nivou - kazao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track