NEMAČKI AMBASADOR DITMAN: Nema novih uslova za Srbiju kad je reč o Kosovu
Foto: Dragana Udovičić

Nemačka pruža podršku dijalogu Beograda i Prištine

NEMAČKI AMBASADOR DITMAN: Nema novih uslova za Srbiju kad je reč o Kosovu

Politika -

BEOGRAD - Nema novih uslova za Srbiju kada je u pitanju Kosovo, ali do kraja pregovaračkog procesa mora doći do sveobuhvatne normalizacije odnosa, kaže nemački ambasador u Beogradu Aksel Ditman.

"Dijalog Srbije i Kosova treba da se odvija paralelno sa pregovorima o pristupanju EU", kaže Ditman. On pozdravlja naredni sastanak Beograda i Prištine u Briselu 16. novembra i napominje da je važno da se primeni sve ono što je do sada dogovoreno, počevši od telekomunikacija.

Ditman kaže da Nemačka pruža podršku dijalogu Beograda i Prištine, ali pre svega pruža podršku reformama u Srbiji, naročito u okviru Poglavlja 23 koje je od posebne važnosti za građane.

Upitan da li bi Srbiji dao prelaznu ocenu u Poglavlju 23, nemački ambasador je rekao da je 'ispunjavanjem preduslova za otvaranje poglavlja posao nije završen.

"Reforme će biti okončane i završene kada zatvorimo to poglavlje. Do tada, treba da se uradi još važnih stvari. Centralna oblast je pravosudni sistem, gde se radi o jačanju nezavisnosti, nepristrasnoti i efikasnosti pravosuđa".

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track