JANKO VESELINOVIĆ: Opozicija ima snagu, i ona mora da se udruži i porazi Vučića
Foto: Fonet

Lider Pokreta za preokret

JANKO VESELINOVIĆ: Opozicija ima snagu, i ona mora da se udruži i porazi Vučića

Politika -

BEOGRAD - Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović kaže da je siguran da opozicija ima ozbiljnu snagu i da može biti mesto okupljanja svih onih koji su nezadovoljni režimom Aleksandra Vučića jer su već dokazali da nisu potkupljivi i da neće da ćute.

Veselinović je naveo da su sastanci i razgovori opozicionih stranaka nužni jer Srbija ide unazad. Zato, kako ističe, opozicija treba da se udruži i nađe način da na predstojećim predsedničkim izborima ima zajedničkog kandidata i porazi Vučića.

Prema njegovim rečima, na nedavno održanom sastanku opozicionih stranaka i pokreta na dnevnom redu bila je činjenica da u Srbiji nema uslova za poštene izbore, što se, dodaje, pokazalo i na izborima 2012. i 2014. godine na kojima su dominirale ucene, pretnje, kupovina glasova i kupovina odbornika.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

- Konstatovali smo da nema uslova za poštene izbore i da predsednički izbori neće biti pošteni a da rezultati neće biti regularni, naglašava Veselinović za N1, dodajući da bi izbori bili fer kandidat opozicije mora da ima mogućnost da na njima učestvuje ravnopravno.

Kaže da opozicija traži da RTS umesto monolognih emisija Aleksandra Vučića uvede i debatne emisije kako bi i opoozicija imala mogućnost da predstavi svoj program. U suprotnom će tražiti smenu urednika javnih servisa.

- Ovi izbori jesu vrlo važni za dalje kretanje političkih događaja u Srbiji, naglašava lider Pokreta za preokret i ističe da će na sledećem sastanku opozicije biti reči o zajedničkom predsednickom kandidatu.

Foto: Fonet/Nenad Orević
Foto: Fonet/Nenad Orević

- SNS je, koliko smo čuli, naredila SPS-u i ostalim strankama da ne smeju da imaju svoje kandidate, kaže Veselinović a na pitanje odakle to zna odgovara da je to zaključio iz Dačićeve izjave da će SPS žrtvovati svoj stranački interes da bi podržala jednog kandidata.

Navodi da SPS, i stranka Rasima Ljajića ne vodi svoju autonomnu politiku već su “sateliti Aleksandra Vučića” koji slepo slušaju njegove naloge.

Očekuje da će pokret Dosta je bilo i Dveri prisustvovati sledećem sastanku opozicije a na pitanje zašto nisu bili pozvani DSS i LDP odgovara da te stranke nisu prava opozicija jer podržavaju vlast..

Foto: FoNet
Foto: FoNet

Komentarišući to što na prethodnom sastanku nisu bili lideri stranaka, Veselinović kaže da to nije bitno da li su bili lideri ili ljudi u koje imaju poverenja jer je sastanak bio dobar i kvalitetan.

On najavljuje da će se male opozicione stranke i pokreti udružiti i imati vrlo jasan stav o predsedničkom kandidatu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track