SAŠA JANKOVIĆ: Očekujem izvinjenje Vučića
Foto: Nebojša Mandić

Zatečen izjavom predsednika Vlade

SAŠA JANKOVIĆ: Očekujem izvinjenje Vučića

Politika -

BEOGRAD - Očekujem izvinjenje zbog toga što je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stavio moje ime u kontekst pretnji po život i bezbednost njegovog brata, izjavio je večeras Zaštitnik građana Saša Janković.

Kako je objavljeno na sajtu Zaštitnika građana, Janković je, na pitanje Agencije Beta o izjavi u kojoj je Vučić u vezi sa pretnjama po bezbednost njegove porodice poimence označio njega, rekao sledeće: "Zatečen sam izjavom predsednika vlade Aleksandra Vučića i očekujem izvinjenje zbog toga što je stavio moje ime u kontekst pretnji po život i bezbednost njegovog brata.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

U istrazi pretnji po bezbednost članova porodice Vučić zašlo se u privatnost komunikacije i kretanja hiljada ljudi, mnogi su pozvani na razgovor, sprovedene su i mnoge druge mere i predsednik Vlade, kao šef biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti sigurno zna da mu od svih ljudi na svetu bezbednost poslednji ugrožavam ja.Zbog toga je njegova izjava izuzetno lično nekorektna, ali još bitnije - štetna za ozbiljnost državnog posla koji obojica obavljamo", naveo je Janković.

Foto: RTS printscreen
Foto: RTS printscreen

Mnoštvo medija prenelo je da je predsednik Vlade Aleksandar Vučić u intervjuu na Nacionalnom TV servisu, govoreći o detaljima i uzrocima ugrožavanja bezbednosti njegovog brata rekao da je on 'pogrešio samo zato što je jednom rekao da mu smetaju Devenport (Majkl, šef Delegacije EU u Srbiji) i Saša Janković i to mu nikada nisu oprostili'".

Milenko Jovanov: Ombudsman se prikazuje kao tobožnja žrtva

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov uzvratio je da se ombudsman opet javnosti prikazuje kao tobožnja žrtva.Jovanov je izjavio da Janković "po ko zna koji put laže javnost i izmišlja priču da bi od sebe napravio žrtvu ili heroja", te da je on taj koji, zbog "laži koje iznosi o Vučiću i Srbiji, treba da se izvini".

"Janković svaki put iznova potvrđuje da je lažov koji nije u stanju da sprovodi zakon na svom primeru, nego ga konstantno krši baveći se politikom, iako mu zakon, kao ombudsmanu, propisuje da to ne bi trebalo da radi", rekao je Jovanov Tanjugu.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Saša Janković "priča besmislice, otvoreno laže i svesno obmanjuje javnost, jer je bilo jasno da je bilo reči o političkom i medijskom progonu, koji i danas ponovo sprovodi Saša Janković, i ni o čemu više.Sam izmišlja, glumeći nekog heroja i laže sve vreme, što je svakom potpuno jasno", kazao je funkcioner SNS.

Janković, tvrdi Jovanov, očigledno glumi žrtvu, pokušavajući na taj način da sebe nametne "za ono što planira" u političkom smislu."Zašto bi se Vučić izvinjavao zato što Janković laže? Jedini koji treba da se izvini je Janković, zbog brojnih laži koje iznosi o Vučiću i Srbiji. Za njegovu fantaziju neko da se izvinjava, to još nije bilo", naglasio je Jovanov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track