ŠEŠELJ ŽENOMRZAC: Jadranka je glupača, a Zorana autostoperka
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

Preterao

ŠEŠELJ ŽENOMRZAC: Jadranka je glupača, a Zorana autostoperka

Politika -

Lider radikala na Tviteru napisao za ministarku da je glupa, ali mu ona nije ostala dužna i poručila mu da on ceni baš takve žene

Lider SRS Vojislav Šešelj ne odustaje od prizemne retorike i uvreda, pogotovo kad je reč o ženama. Ovog puta je na Tviteru za svoju nekadašnju saradnicu Jadranku Joksimović, danas ministarku za EU bez portfelja, napisao da je glupača, ali mu je ona elegantno spustila i poručila mu da on voli glupače jer pored njih izgleda pametno.- Ona glupača Jadranka Joksimović htela bi da uteruje red među narodnim poslanicima. Izgleda da je nju neko ubedio da je ona pravi ministar - napisao je Šešelj.

Međutim, ni tu se nije zaustavio, pa je izvređao svoju stalnu „mušteriju“, potpredsednicu Vlade i ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović.- Ko o čemu, Zorana Mihajlović o auto-putevima. Nije nimalo slučajno što je sve češće u kuloarima Vlade Srbije nazivaju Zorana autostoperka - glasio je drugi Šešeljev tvit.Ovim povodom Jadranka Joksimović u izjavi za Kurir rekla je da na Tviteru svako može da piše šta hoće, ali da red u Skupštini Srbije mora da se zna.- Neka se gospodin poslanik izražava kako god hoće na Tviteru, ali u Skupštini mora da se poštuje dignitet institucija. Koliko ja znam, on posebno voli glupače, valjda misli da izgleda pametniji pored njih, pa je verovatno iz neke vrste strahopoštovanja prema meni pripisao čak i meni taj učtivi pridev. To je, inače, anahrona retorika, trebalo bi u skladu sa rodno senzitivnim i politički senzitivnim standardima da kaže da sam, na primer, nepametna - navela je Joksimovićeva.Mihajlovićeva juče nije htela da odgovori na uvrede lidera radikala, a samo pre dva dana on je za nju u intervjuu našem listu rekao da je abronoša i tračibabal, koja samo laprda jezikom.

I njih je urnisaoVULIN I STEFANOVIĆ ĆUTEIako ih je Šešelj potkačio u intervjuu Kuriru, Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović nisu hteli da odgovore lideru SRS.Šešelj je za Vulina rekao da ga nikada ne bi pozvao u Vladu jer je nesposoban i nije pametan, dok je za Stefanovića rekao da nije dorastao funkciji ministra policije.

Katarina Blagović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track