STEFANOVIĆ ODGOVORIO DSS: Čist fašizam, DSS napada Andreja Vučića samo zato što je brat premijera
Foto: Marina Lopičić

Reagovanje

STEFANOVIĆ ODGOVORIO DSS: Čist fašizam, DSS napada Andreja Vučića samo zato što je brat premijera

Politika -

Funkcioner SNS Nebojša Stefanović odgovorio je DSS na pitanje po kom osnovu i o čijem trošku je Andrej Vučić posetio odbore SNS u Prijepolju, Priboju i Sjenici. On je ocenio da je reč o "čistom fašizmu".

DSS je u saopštenju za javnost pitao ko je finansirao posetu brata premijera Aleksandra Vučića pomenutim opštinama, a o kojoj govori kao o "komesarskom postrojavanju", "inspekciji" lokalnih odbora SNS i članova stranke.Stefanovic najpre ističe da kada neka stranka ili političar, "u nedostatku argumenata, počnu da vrše progon članova porodica političkih neistomišljenika, onda je to siguran znak da tu nema govora o politici, niti o opštem dobru, već da se samo radi o pokušaju da bacite ljagu na nekoga", što, primećuje Stefanović, dovoljno govori o onome ko se time bavi.

Važno je, međutim, sagledati i vremenski okvir kada se to dešava, navodi član Predsedništva Srpske napredne stranke, i ukazuje da napadi na Andreja Vučića, bez obzira koliko bili besmisleni, dolaze zato što je brat Aleksandra Vučića, ali dolaze i u trenutku kada traju pokušaji da se Srbija učini manje stabilnom. "Da li je Andrej Vučić prekršio neki zakon? Jasno da nije. Da li je oteo nekome neki novac ili naneo štetu? Jasno da nije. Šta je onda greh Andreja Vučića? To što je u svom slobodnom vremenu obišao nekoliko stranačkih odbora da im pomogne u organizaciji, i to što mu je stalo da naša SNS bude snažnija i bolja", ističe Stefanović.

On je podsetio DSS da je petak, kada je Andrej Vučić obilazio odbore stranke u Prijepolju, Priboju i Sjenici, bio državni praznik, i dodao da je sramno stavljati mu na teret što svoje vreme koristi onako kako želi. Osim, ukazuje Stefanović, ako grupe zaklonjene iza saopštenja DSS, ne žele da Andreju Vučiću ograniče slobodu kretanja i, još važnije, slobodu mišljenja.

"Da li je možda razlog to što Andrej Vučić, za razliku od pojedinih lokalnih moćnika iz tog kraja Srbije, nema problem sa krivičnim prijavama vezanim za nezakonitu gradnju, proneveru državne imovine i otimanje novca građanima, ili je možda problem što je neselektivna borba protiv korupcije došla i do pojedinih ljudi iz DSS-a i čini ih nervoznim zato što će se saznati istina o tome šta su činili obavljajući svoje funkcije?", pita Stefanović. Potpuno je jasno da kada nekome pokušavate da ograničite slobodu kretanja i razmišljanja, onda se tu radi o čistom fašizmu, zaključio je Nebojša Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track