SAŠA JANKOVIĆ: Nepominjanje Savamale u izveštaju EK budi zebnju kod gradjana
Foto: Nebojša Mandić

Koji je pravi razlog za evrointegracije

SAŠA JANKOVIĆ: Nepominjanje Savamale u izveštaju EK budi zebnju kod gradjana

Politika -

BEOGRAD - Zaštitnik gradjana Saša Janković izjavio je danas da to što slučaj Savamala nije pomenut u izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije možda olakšava dijalog na vrhu vlasti, ali sigurno budi zebnju kod gradjana u prave razloge za evropske integracije.

Janković je za agenciju FoNet rekao da je slučaj Savamala najbolja ilustracija problema u vladavini prava, zakonitom radu organa javne vlasti i pravnoj sigurnosti gradjana Srbije.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Evropska komisija bira kojim će pojedinačnim slučajevima ilustrovati pojave o kojima se piše u izveštaju, rekao je Janković i dodao da vlast, uprkos tome što u izveštaju izričito nije pomenuta Savamala, jasno shvata koliko je to negativno prihvaćeno i ocenjeno."Evropskim integracijama ne težimo da bismo zakačili bedž EU na pocepano odelo, već zato što sa vladavinom prava, zakonitošću u radu državnih organa, poštovanjem ljudskih prava i pravne sigurnosti gradjana, ne sme da bude kompromisa", rekao je Janković.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Nepoznate maskirane osobe uz pomoć bagera srušile su nekoliko objekata u beogradskom kvartu Savamala u noći izmedju 24. i 25. aprila. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su u taj slučaj umešani ljudi iz samog vrha gradske vlasti Beograda ali tužilaštvo još nije odlučilo da li će da pokrene istragu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track