NOVA OPCIJA U SKUPŠTINI: Rašković Ivić i Vukadinović najavili nezavisni poslanički klub
Foto: Beta

Samostalno

NOVA OPCIJA U SKUPŠTINI: Rašković Ivić i Vukadinović najavili nezavisni poslanički klub

Politika -

BEOGRAD - Nezavisni poslanici u Skupštini Srbije Sanda Rašković Ivić i Djordje Vukadinović najavili su danas formiranje poslaničkog kluba nezavisnih poslanika u parlamentu, ali nisu naveli ko će biti u tom klubu.

Za formiranje poslaničkog kluba potrebno je pet poslanika.Sanda Rašković Ivić i Vukadinović, bivši poslanici Demokratske stranke Srbije, rekli su novinarima u Skupštini Srbije da je potrebno formirati nezavisni poslanički klub iz tehničkih razloga, medju kojima je i taj što tada poslanik ima više vremena da govori na sednici ili da postavlja pitanja.

Foto: Stefan Jokić/FoNet
Foto: Stefan Jokić/FoNet

"Možemo napraviti klub koliko sutra, ali želimo da to bude više od zbira pukog broja poslanika a da istovremeno ne liči na Hajd park (park u Londonu) u kome svako govori šta hoće", rekao je Vukadinović.

On nije želeo da kaže na koga nezavisni poslanici računaju u budućem klubu, uz obrazloženje da bi time doveo poslanike u opasnost od pritisaka njihovih stranaka."Nemojte se iznenaditi ako (formiranje poslaničkog kluba) bude vrlo brzo", rekao je Vukadinović.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Sanda Rašković Ivić je rekla i da će poslanici u budućem nezavisnom klubu svojim radom pokazati da nisu partijski već poslanici gradjana koji su ih izabrali.

Konferenciji za novinare u parlamentu prisustvovao je i nezavisni poslanik Slaviša Ristić, takodje nekadašnji funkcioner DSS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track