VUČIĆ SA GRADONAČELNIKOM ASTANE: Svečano otvorena ulica Nikole Tesle u prestonici Kazahstana
Foto: Vlada Srbije

Premijer Srbije danas završava posetu

VUČIĆ SA GRADONAČELNIKOM ASTANE: Svečano otvorena ulica Nikole Tesle u prestonici Kazahstana

Politika -

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Astane Aset Isekešev otvorili su danas ulicu "Nikole Tesle" u prestonici Kazhastana, a Vučić je ocenio da je velika čast što je jedna ulica u prijateljskoj zemlji dobila ime našeg najvećeg naučnika.

"Ljudi i narodi s istoka, sem racionalnih ekonomskih veza uvek rade na uspostavljanju realnih prijatejstava. Kao što smo mi otkrili spomenik Zzambilu Zzabajevu, njihovom najvećem pesniku, oni su želeli da predstave svom gradu i zemlji najpoznatijeg Srbina, najučenijeg, najvećeg srpskog naučnika svih vremena, a to je Nikola Tesla. To je za nas velika čast", rekao je Vučić.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Krajem avgusta su na Novom Beogradu predsednik Kazahstana i Srbije, Nursultan Nazarbajev i Tomislav Nikolić, svečnao otkrili bistu najvećem kazahstanskom pesniku i ocenili da to treba da doprinese daljem približavanju dva naroda.

VUČIĆ ODRŽAO PREDAVANJE NA UNIVERZITETU U ASTANI: Studenti iz Kazahstana, dođite u Srbiju!

"Ovde u Kazahstanu smo ovorili brojna vrata, kod nama prijateljskog naroda, prijateljskog predsednika, premijera i vlade za neke buduće poslove. Od toga da smo danas mogli da govorimo o vatrogasnim vozilima i ugovorima o nekoliko desetina miliona evra, do toga da čini mi se tek predstoji učvršćivanje te saradnje", istakao je je Vučić na kraju posete Kazahstanu.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Prema njegovim rečima radi se o novom putu, koji je do sada bio nepoznat za nas.

PREMIJER SRBIJE U KAZAHSTANU: Vučić sa Sagintajevom obišao banku koju je izgradio Energoprojekt

"Iako smo se nekada ljutili što je bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić uspostavljao brže i bolje odnose sa Kazahstanom, mi danas sve to nadoknađujemo i pokušavamo da uradimo ono što je najbolje za našu zemlju", naglasio je premijer Srbije.

PREMIJER NASTAVLJA POSETU KAZAHSTANU: Vučić sa predsednikom Nazarbajevim o izvozu Fijata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track