Poslanici nisu pevali himnu!
Foto: KURIR

Bruka i sramota

Poslanici nisu pevali himnu!

Politika -
Novi poslanici nisu ni položili zakletvu, a već su se obrukali - ne znaju reči sopstvene himne

BEOGRAD - Što smo našli reprezente.Konstituisanje novog saziva Skupštine, novi poslanici polažu zakletvu, tu su i bivši ministri, počinje intoniranje himne „Bože pravde“, svi ustaju, al’ niko ni da bekne! Od oko 270 ljudi, koliko ih je u tom trenutku bilo u sali, samo je njih nekoliko pevalo himnu! Pevali Dačić i TadićDa l’ gospoda ne znaju reči himne ili ih je, jednostavno, mrzelo da pevaju, ne znamo, tek foto-reporter Kurira „ulovio“ je samo Miloša Aligrudića i Sinišu Kovačevića iz DSS kako pevaju. Nekadašnje ministre je potpune bruke spasao Ivica Dačić, a himnu je pevao i nekadašnji predsednik Boris Tadić. Inače, dok je intonirana himna, neko od poslanika dobacio je ministru rada i socijalne politike Rasimu Ljajiću: „Pevaš li, Ljajiću“, aludirajući na nedavni slučaj prezimenjaka lidera SDPS, fudbalera Adema Ljajića, koji nije hteo da peva himnu, zbog čega je odstranjen iz državne reprezentacije. Svi su se nasmejali, uključujući i Ljajića. Blamaža predstavnika naroda brzo je završena, a u daljem programu novi poslanici, njih 250, položili su zakletvu, pošto su im prethodno potvrđeni mandati. Trnavčevićeva bukvicaSednicom je predsedavao najstariji poslanik Zaharije Trnavčević (86), koji je s liste Preokreta, jer još nije izabrana parlamentarna većina.- Želim da vas pozovem da ovom poslu pristupimo složno, zajednički i bez stranačkih pobuda i interesa, pošto je ovo misija koja nadilazi interese svake pojedine stranke i podudara se s nadom i težnjama građana. Dobili smo poverenje građana da radimo na uređivanju javnih poslova, odnosa države i građana i da se posvetimo najvažnijim pitanjima, od kojih zavise sudbina i život Srbije - poručio je Trnavčević.

Čanak zamalo da proguta DačićaPaparaco Kurira ovekovečio je lidera LSV Nenada Čanka u nezgodnoj pozi - razjapljenih usta, i to u trenutku dok je šetao hodnikom sa prvim čovekom SPS Ivicom Dačićem. Zauzvrat, Dačić mu je oteo štap i počeo da ga imitira.

Zaharije Trnavčević
Zaharije Trnavčević

Zaharije prošetao fensi tigrasti štapPredsedavajući konstitutivnoj sednici Zaharije Trnavčević prilikom šetnje Skupštinom oslanjao se na drveni štap. Dobro, stariji čovek, ništa čudno. I ne bi bilo čudno da štap nije imao tigrasti dezen?! Ko bi rekao da Trnavčević prati modne trendove. Doduše, malo je omanuo jer je ove godine hit zmijski print, a ne tigrasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track