NASTAVLJENO SKUPŠTINSKO ZASEDANJE: Poslanici danas o amandmanima na set pravosudnih zakona
Foto: Beta

Parlamentarci u klupama

NASTAVLJENO SKUPŠTINSKO ZASEDANJE: Poslanici danas o amandmanima na set pravosudnih zakona

Politika -

Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas razmatraje amandmana na set pravosudnih zakona, uključujući i Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.

Na dnevnom redu su i amandmani na izmene Krivičnog zakonika, kao i o Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije i izmene Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

Predstavnici opozicije su tokom objedinjene rasprave naveli da su podneli brojne amandmane u cilju poboljšanja zakonskih predloga Vlade Srbije.

SKUPŠTINA NASTAVILA ZASEDANJE: Poslanici i danas o predlogu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na Predlog zakona o sprečavanju nasilja u porodici podneta su 152 amandmana, od kojih je Vlada Srbije prihvatila 21, na Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona Krivičnog zakonika 71, od kojih je prihvaćeno šest.

Na Predlog zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije podneta su 43 amandmana od kojih je Vlada predložila Skupštini da prihvati sedam.

Na izmene Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela upućeno je 39 od kojih ja vlada prihvatila tri amandmana.

NARODNA SKUPŠTINA DANAS O SPREČAVANJU PORODIČNOG NASILJA: Sednica počela poslaničkim pitanjima

Poslanici su se načelno saglasili da je Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici neophodan, ali da je problematično to što nije do detalja razradjen i da izaziva zabrinutost kod onih koji treba da ga sprovode.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Ministarka pravde Nela Kuburović je kazala da je opozicija konstruktivno učestvovala u raspravi i ponudila neka dobra rešenja i da će nastojati da predlozi zakona budu poboljšani kroz amandmane i da će, ako se kroz primenu budu pokazali nedostaci Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, on blagovremeno biti prilagodjen.

Sednica je počela nešto posle 11 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track