SNP: Imenovanje Gotovine - skandal i provokacija za Srbe
Foto: Nemanja Pančić

Veličanje zločina

SNP: Imenovanje Gotovine - skandal i provokacija za Srbe

Politika -

BEOGRAD - Imenovanje Ante Gotovine za specijalnog savetnika ministra odbrane Hrvatske predstavlja nečuveni skandal i provokaciju ne samo za Srbiju već za čitav srpski narod, ocenila je danas Srpska narodna partija (SNP).

Činjenica da će o državnoj bezbednosti Hrvatske savete od sada davati čovek koji je direktno odgovoran za ubistava hiljada Srba u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini govori ne samo o zločinačkom nasleđu i u sadašnjoj hrvatskoj Vladi, nego i o naivnosti mnogih u Srbiji da će novi premijer iz HDZ, stranke koja je najodgovornija za zločine nad Srbima počinjene u Bljesku i Oluji, promeniti politiku ove države.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

"Ovakva odluke hrvatske Vlade da imenuje Gotovinu na ovako visoko mesto u državnoj hijerarhiji je još jedan dokaz da je u osnovi hrvatske države veličanje zločina i mržnje nad Srbima", ocenjuje SNP.

U isto vreme, kako se dodaje, mi u Srbiji donosimo odluke da krivično sankcionišemo negiranje presuda sudova koji su Srbe proglasili genocidnim narodom a osvedočenog zločinca Gotovinu proglasili nevinim.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Vreme je da Srbija najsnažnije pokrene aktivnosti u zaštiti prava Srba u Hrvatskoj, snažnom osudom ovakve sramne odluke hrvatske Vlade i iznošenjem svih dokaza pred nadležnim međunarodnim institucijama o zločinima Ante Gotovine i stranke HDZ koja ga podržava i postavl na na ovako visoke državne funkcije, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track