ORBAN SLETEO U NIŠ: Na aerodromu uz državne počasti dočekao ga Vučić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Sednica vlada Srbije i Mađarske

ORBAN SLETEO U NIŠ: Na aerodromu uz državne počasti dočekao ga Vučić

Politika -

NIŠ - Premijer Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas popodne premijera Mađarske Vikora Orbana na niškom aerodromu Konstantin Veliki.

Vučić je Orbana dočekao uz najviše državne i vojne počasti, uz postrojenu gardu Vojske Srbije i intoniranje himne dveju zemalja.

U Nišu će sutra biti održan zajednički sastanak dve vlade, a takođe i srpsko-mađarski Biznis forum, na kojem će se, kako je najavljeno, obratiti oba premijera.

Vučić je Orbana dočekao uz najviše državne i vojne počasti, uz postrojenu gardu Vojske Srbije i intoniranje himne dveju zemalja.Mađarskog premijera i članove njegovog kabineta na niškom aerodromu su, pored premijera Vučića, dočekali ministri u Vladi Srbije, kao i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

Za sutra je predviđen obilazak deonice "Prosek - Bancarevo", na istočnom kraku Koridora 10, a potom tet-a-tet susret Vučcića i Orbana, kao i bilateralni susreti ministara dveju vlada.Potom će biti održana zajednička sednica Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske, svečano potpisivanje sporazuma i konferencija za novinare premijera Aleksandra Vučića i Viktora Orbana.

Biće to treći po redu sastanak vlada Srbije i Mađarske.Vučić i Orban će takođe učestvovati na Biznis forumu u organizaciji Privredne komore Srbije, na kome će učestvovati oko 250 privrednika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track