ORBAN NASTAVIO POSETU NIŠU: Održana zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Bilateralni susreti i potpisivanje sporazuma

ORBAN NASTAVIO POSETU NIŠU: Održana zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske

Politika -

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem istorijskom nivou, i da kontinuitetom održavnja zajedničkih sednica dve vlade šaljemo snažnu političku poruku da su dve zeemlje opredeljene za produbljivanje saradnje u svim oblastima.

"Ukupni odnosi između naše dve zemlje su, rekao bih, na visokom možda i najvišsem istorijskom nivou, da se politički dijalog odvija u duhu međusobnog uvažavanja i razumevanja kao i da na obe strane postoji spremnost za jačanje naših odnosa", rekao je Vučić u uvodnom obraćanju na zajedeničkoj sednici vlada u Nišu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Prema njegovim rečima, oržavanjem zajedniče sednice čuva se i dinamika održavanja zajedničkih sednica vlada, a time šaljemo snažnu političku poruku da su dve zemlje opredeljene za produbljivanje saradnje u svim oblastima i da su spremne na produbljenje dijaloga i van uobičajenih okvira.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

"Uveren sam da će danas i sednica vlade, ali i Biznis forum koji će uslediti značiti dublje uspostavljanje veza kako biznis prema biznisu, našim rađanima i političkim odnoisima naših zemalja ali i odnosima Srba i Mađara", rekao je Vučić.

SVEČANO OTVOREN ISTOČNI KRAK: Vučić i Orban obišli deonicu Koridora 10

OČEKUJU BRŽI RAZVOJ JUGA SRBIJE: Nišlije pozdravljaju sastanak Vučića i Orbana

ORBAN SLETEO U NIŠ: Na aerodromu uz državne počasti dočekao ga Vučić

VUČIĆ U NIŠU: Danas i sutra domaćin Orbanu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track