(VIDEO) ŠEŠELJ OTKRIVA: ELENA KARIĆ KRILA ZOLJU ZA MOJE UBISTVO Evo kako su hteli da me likvidiraju!
Foto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić, Marina Lopičić

ŠOK ispovest predsednika SRS

(VIDEO) ŠEŠELJ OTKRIVA: ELENA KARIĆ KRILA ZOLJU ZA MOJE UBISTVO Evo kako su hteli da me likvidiraju!

Politika -

Kod Elene Karić (tada Mijatović) pronađena je zolja kojom je njen tadašnji partner, kontroverzni biznismen Andrija Drašković, hteo da me ubije pre 16 godina, otkriva predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Slobodan Milošević me je zvao u dva navrata, to leto 2000. godine. S njim je bio general i šef Udbe Rade Marković, i rekli su mi da su već jednom pokušali da me ubiju, a ja izbegao tako što se nisam vraćao s televizije Palma u onom pravcu u kom su oni očekivali.

Lider SRS Vojislav Šešelj tvrdi da je kod Elene Karić (tada Mijatović) pronađena zolja kojom je njen tadašnji partner, kontroverzni biznismen Andrija Drašković, hteo da ga ubije pre 16 godina! Radikal je to ispričao u intervjuu jednoj makedonskoj televiziji, gde je do detalja opisao plan za njegovu navodnu likvidaciju.- Milošević (Slobodan) me je zvao u dva navrata to leto 2000. S njim je bio general i šef Udbe Rade Marković, a zvao je da me obavesti da se Andrija Drašković sprema da me ubije, da su već jednom pokušali, a ja izbegao tako što se nisam vraćao s televizije Palma u onom pravcu u kom su oni očekivali. Ta televizija je bila u Ulici Teodora Drajzera i kad sam išao na emisiju, išao sam od Železničke bolnice nadole. A kad sam se vraćao, nisam se vraćao nagore, nego produžio ka Miloševom konaku. Oni su tad pripremili zolju da me gađaju. Znali su da imam blindirani džip. A zolja je posle pronađena kod Elene Mijatović - rekao je Šešelj.Šešelj kaže za Kurir da je indikativno što je baš zolja nađena kod tadašnje Draškovićeve devojke.- Ne znam ništa više od onoga što sam rekao. Ne znam da li je ta zolja nađena kod Elene bila ona koja je bila baš za mene, treba uporediti fabričke brojeve - kazao je Šešelj.Zolja je pronađena kod Elene Karić nakon što je njen tadašnji dečko Drašković ubio pripadnika „surčinskog klana“ Zvonka Plećića Pleću u restoranu „Rojal knez“. Drašković je u septembru 2000. večerao s Elenom i kumom i telohraniteljom Aleksandrom Golubovićem, kada mu je Pleća prišao i optužio ga da je ubio njegovog druga Zorana Šijana. Drašković i Golubović su mu pucali u leđa i ubili ga. Drašković je tada osuđen na devet, pa na dvanaest godina zatvora. Elena je dobila uslovnu kaznu, jer je u njenom stanu nađeno oružje, među kojem je bila i jedna zolja. Na sudu nije otkrila otkud zolja u njenom stanu, ni kome je bila namenjena, već se pravdala da joj je bila potrebna za samoodbranu. Karićeva nije odgovarala na naše pozive.

Ceo arsenal kod ElenePLAVA TORBA PUNA ORUŽJAElena Karić (tada Mijatović), zajedno sa prijateljicom Sonjom Perpauer (sada Lazetić), osuđena je na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog posedovanja veće količine naoružanja. Sonja je na suđenju ispričala da ju je Elena pitala da li može da joj pošalje neke stvari, da joj je onda Elenin vozač Joca doneo veliku zelenu torbu koju nije ni otvarala. Ispričala je i da ju je Elena zamolila da joj donese pištolje.- Otvorila sam veliku torbu i iz nje izvadila malu plavu torbu u kojoj je nešto zveckalo - pričala je tada Sonja.

EKSKLUZIVNO

MAGAZIN STARS SAZNAJE: Marina Tucaković htela da se ubije!“Rekla sam sebi: ili metak u čelo, ili nastavljaš dalje!”U današnjem magazinu Stars pročitajte potresnu ispovest Marine Tucaković u vezi sa krizom kroz koju je prolazila nakon gubitka sina. Sve detalje o događajima iz sveta estrade pročitajte u današnjem magazinu Stars.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track