AFERA KURTON! KOALICIJA SNS-SPS PUCA SKROZ: Pobesneli na Mrku posle izjave!
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

Usijano

AFERA KURTON! KOALICIJA SNS-SPS PUCA SKROZ: Pobesneli na Mrku posle izjave!

Politika -

Kako su im kondomi došli glave, ko je kome šta rekao i ostale šokantne detalje pljuvačine pročitajte u sutrašnjem štampanom izdanju Kurira

Zorana Mihajlović pobesnela je na Milutina Mrkonjića zato što je rekao da će od 5.000 dinara jednokratne pomoći penzionerima kupiti - kondome! U javnu koalicionu pljuvačinu uključili se i Branko Ružić i Jadranka Joksimović.

Socijalistima presedoše prezervativi Milutina Mrkonjića! Možda je počasni predsednik SPS hteo da bude duhovit ili da se „pohvali“ kako će od 5.000 dinara jednokratne pomoći koju je Vlada dala penzionerima kupiti prezervative, ali partneri iz koalicije - SNS - ne dele njegov smisao za humor. Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade, kaže da je Mrkonjić takvom izjavom, punom mržnje, uvredio penzionere.Podsmeh i mržnja- On je uvredio pre svega penzionere i žalim ga zbog toga. Može Mrkonjić i slični da govore sa mnogo podsmeha i mržnje, ali iza nas ostaju izgrađeni kilometri, i to ne iz njive u njivu kao, na primer, kod njega. Nek vređaju, psuju... Važno je da se vide pomaci i da rezultati postoje - poručila je Mihajlovićeva.Da je Mrkonjić pljunuo na penzionere, te stavio do znanja javnosti da on ima dovoljno, smatra i Veroljub Arsić iz SNS.- Pljunuo je na penzionere na prvom mestu, a to verovatno zato što mu je ostalo novca od CEMT dozvola dok je bio ministar. Te dozvole je trebalo da budu besplatne, a znam da su ih mnogi plaćali u vreme njegovog mandata. Ali ne u budžet, nego privatno - poručio je Arsić.Jadranku Joksimović, ministarku bez portfelja, ova Mrkonjićeva izjava tera na zaključak da on možda ne zna cene životnih namirnica:- Jedino što mogu da zaključim iz ovakve izjave je da počasni predsednik SPS Mrkonjić možda ne zna cene važnih životnih namirnica, jer bi, nadam se, onda rekao koliko mleka, povrća, voća ili mesa, ili možda ljudima treba i za lekove, može da se kupi za visinu jednokratne pomoći svim penzionerima.Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica, priznaje da je iznenađen Mrkonjićevom izjavom o prezervativima i da može samo da pretpostavi šta Vučić sada misli o njima:Stari šaljivdžija- Drug Mrka je i pre nego što je postao penzioner bio veliki šaljivdžija, ali nekada ume malo da pretera. Priznajem da sam iznenađen informacijom na šta će potrošiti 5.000 dinara, ali to je njegovo pravo. Očigledno nemaju svi penzioneri u Srbiji iste potrebe. Zato mogu samo da pretpostavim šta premijer Vučić pomisli o Dačiću i SPS kad pročita Mrkinu izjavu. Dačića će infarkt da strefi zbog ovakvih stvari.Na pitanje da neće još na kraju i da pukne koalicija zbog Mrkonjićevih prezervativa, Tončev kaže:- Slavica je zadužena za natalitet u Vladi i samo ona može da mu se naljuti.

Ružić ga razumeMRKA POKAZAO DA JE POTENTANBranko Ružić, potpredsednik SPS, brani svog kolegu i kaže da je Mrkonjić samo hteo da ukaže na svoju potentnost.- Smatram da je na šaljiv način ukazao na svoju potentnost i u tim godinama, koje nonšalantno šmekerski nosi, i dao motiv više svojim ispisnicima penzionerima. Nisam primetio paralelu između premijera i konteksta, niti smatram da je intencija bila uvreda bilo koga - navodi Ružić.

MILUTIN MRKONJIĆ ZA KURIR: Kupiću kurtone od Vučićeve pomoći

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track