Mirna noć u Zvečanu
Foto: Rojters

Sukob na barikadama

Mirna noć u Zvečanu

Politika -
Uklonjene su sve barikade kod Rudara, uključujući i najveću koju su Srbi letos betonirali u mestu Dudin krš

ZVEČAN - Noć u opštini Zvečan na severu Kosova, gde je u petak došlo do sukoba građana i vojnika Kfora, protekla je mirno i bez incidenata.

U tim neredima u selu Rudare kod Zvečana povređeno je četvoro Srba, od kojih je troje zadržano na bolničkom lečenju, i dvojica vojnika Kfora koji su povređeni iz vatrenog oružja.

Srbi koji su želeli da spreče uklanjanje barikada okupili su se u petak ujutro nakon što su se u Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici čule sirene za uzbunu, da bi ubrzo potom došlo do sukoba sa Kforom u kojem su korišćene kamenice a čula se i pucnjava iz vatrenog oružja.

U akciji međunarodnih vojnih snaga uklonjene su sve barikade kod Rudara sa magistralnog puta Leposavić-Zvečan-Kosovska Mitrovica, uključujući i onu najveću koju su Srbi prošlog leta betonirali u mestu Dudin krš.

Barikade su uklonjene uz pomoć teške mehanizacije Kfora, a za vreme akcije bilo je blokirano čitavo područje koje su intezivno tokom celog dana nadletali helikopteri Kfora.

Posle uklanjanja barikada magistralni put Leposavić-Zvečan-Priština je otvoren za saobraćaj a vojnici Kfora su ostali na dve lokacije gde su postavljeni njihovi kontrolni punktovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track