Nikolić: U ponedeljak prvo sa SNS o formiranju vlade

Predsednik Srbije

Nikolić: U ponedeljak prvo sa SNS o formiranju vlade

Politika -
Predsednik Srbije naveo je i da će delegaciji SNS ostaviti izvesno vreme da pokušaju da formiraju vladu posle čega će pozvati predstavnike Demokratske stranke

BAJČETINA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da će u ponedeljak početi razgovore sa parlamentarnim stranakama o formiranju vlade i da će prvo pozvati Srpsku naprednu stranku.

"U ponedeljak počinjem razgovore sa parlamentarnim i političkim strankama i to je moja ustavna i zakonska obaveza i naravno pozvaću prvo delegaciju SNS da o tome razgovaramo", rekao je Nikolić novinarima u rodnoj Bajčetini.

Nikolić je naveo i da će delegaciji SNS ostaviti izvesno vreme da pokušaju da formiraju vladu "posle čega će pozvati predstavnike Demokratske stranke", renosi TV B92.

"Naravno ja ne mogu ništa da učinim pre septembra pošto je to rok u kom oni mogu da se dogovaraju, ali mislim da ovim javnim pritiskom izražavam volju javnosti jer se mnoge stvari pravdaju time što Srbija živi u nekom vakuumu, u kome nema vladu", naglasio je Nikolić. On je dodao da pri tome ne misli samo na Kosovo i Metohiju, već i na ekonomsku situaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track