VUČIĆ ODUVAO ŠEŠELJA: Novi fajt u superfinalu
Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

Lider SNS najbolji i u finalu Kurirovih izbora

VUČIĆ ODUVAO ŠEŠELJA: Novi fajt u superfinalu

Politika -

Čelnik Vlade za 15.000 glasova pobegao šefu SRS u predsedničkoj trci na Kurir.rs čija je završnica u ponedeljak

Premijer Aleksandar Vučić odneo je ubedljivu pobedu u sinoćnjem finalu predsedničkih izbora na Kurirovom portalu i Fejsbuk stranici, a kao što se i moglo očekivati, ispostavilo se da mu je jedini ozbiljan konkurent bio lider radikala Vojislav Šešelj, koji je zauzeo drugo mesto.

Oni će se tako naći u superfinalu u ponedeljak 5. decembra, gde će u završnom „obračunu godine“ još jednom odmeriti snage, pa će se tada i definitivno znati ko je od njih jači.Predsednik Vlade je sinoć od samog starta glasanja poveo, a njegova prednost u odnosu na ostale kandidate se iz minuta u minut uvećavala. Na kraju je Vučić skupio 25.163 glasa, dok je njegov „ljuti rival“ Vojislav Šešelj imao 10.902 glasa.Preostala dva kandidata u finalu, Boško Obradović i Vuk Jeremić, nisu uspeli da pruže značajniji otpor jer su dobili neuporedivo manje glasova od Vučića i Šešelja, ali su samim plasmanom u finale potvrdili da značajan broj građana stoji iza njih. Lider pokreta Dveri završio je na trećem mestu sa 2.892 glasa, dok je sa 1.268 glasova poslednjeplasirani bio nekadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.Glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Draža Petrović smatra da će u superfinalu biti oni koji imaju najveću armiju botova.- Botovi su sastavni deo svakog uspešnog političara, pa i predsedničkog kandidata. Na realnom glasanju svaki kandidat moraće da ima svog čoveka u kafani, jer pola Srbije na pomen Fejsbuka, Tvitera ili interneta vadi pištolj. Dakle, ovi Kurirovi izbori su interesantni za botove - kaže Petrović.

Estrada pomno prati izboreGOGA SEKULIĆ GLASA ZA VUČIĆAPevačica Goga Sekulić redovno čita informacije u Kuriru.- Teško mi je da se odlučim, ali ako moram, neka to bude Aleksandar Vučić. Kada premijer govori, on to sprovodi u delo. Glasam za njega - poručila je ona. Goca Tržan kaže da se u našoj državi „hejtuje svaki predsednik i premijer“:- Vi ne znate da ću ja da budem sledeći predsednik? Bićete u fazonu „Vučiću, sve ti je oprošteno, vrati se“.

Inspektor BlažaŠTETA ŠTO NEMA ŽENE U FINALUInspektor Blaža u svom stilu je prokomentarisao Kurirove izbore i priznao da je šteta što nijedna žena nije prošla u finale.- Kod mene u kući se zna ko je predsednik. To se pokazalo kao odlično, jer sve odluke su bile bez greške - našalio se Blaža, a onda je kreirao i kako bi trebalo da izgleda predsednički mandat.- Napravio bih predsednički bord s njima četvoricom i da svi donose zajedničku odluku. Mora da postoji većina. To je budućnost, zašto da bude samo jedan predsednik - setio se Blaža.

Ekipa kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track