Jelena Trivan: Ne trpimo ucenjivanje!
Foto: KURIR

Intervju

Jelena Trivan: Ne trpimo ucenjivanje!

Politika -
Vlada koja počne sa ucenama malo će uraditi, zato su naši odnosi s partnerima drugačiji, zasnovani na zajedničkom programu

BEOGRAD - Nema vlade bez stabilnog dogovora.Ovo u razgovoru za Kurir poručuje Jelena Trivan, potpredsednica DS. Ona se nada da će vlast biti formirana dovoljno brzo kako državni poslovi ne bi čekali, ali ističe i da nije dobro da se ona pravi „preko kolena i bez jasnog plana, strategije i stabilnog dogovora”.

- DS će ući samo u vladu koja će biti spremna na reforme i promene, i koja će biti stabilna, formirana na temeljima dugoročnog i jasnog dogovora.♦ Kada ćemo dobiti vladu?- Očekujem da ćemo u junu imati vladu, kao i predsednika Skupštine i sva skupštinska tela. Da li socijalisti ucenjuju DS? Šta oni zapravo traže?- Niti nas iko ucenjuje, niti je DS spreman na ucene. Vlada koja počne na ucenama teško će raditi i malo će uraditi. Zato su naši odnosi s partnerima drugačiji, zasnovani na zajedničkom programu i dogovoru. Jeste li ste spremni da ispunite Dačićeve zahteve - da nema zamrzavanja plata i penzija, da nam ne treba MMF?- Ceo svet traži ekonomski model koji će biti rešenje za krizu. Tražimo ga i mi, i sigurna sam da on mora da podrazumeva štednju za državu, a ne za građane. Oni nemaju na čemu više da uštede, ali država ima. Plašite li se da bi Dačić mogao da ode na drugu stranu?- Plašimo se samo mogućnosti da Srbija krene pogrešnim putem, da se poništi sve dobro što je urađeno i zato je Boris Tadić prihvatio odgovornost da bude mogući mandatar buduće vlade.J. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track