ODAKLE, BRE: Bivši ministar na računima krio 400.000 evra!
Foto: Aleksandar Jovanović

Tražio da mu sud vrati pare

ODAKLE, BRE: Bivši ministar na računima krio 400.000 evra!

Politika -

Istražni organi tokom finansijske istrage utvrdili da osumnjičeni bivši ministar Slobodan Milosavljević drži novac u četiri banke i zabranili mu da njime raspolaže

Bivši ministar trgovine i nekadašnji ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević na dinarskim i deviznim računima u nekoliko banaka imao je 400.000 evra, otkrila je finansijska istraga Tužilaštva za organizovani kriminal.Kako Kurir saznaje, novac je držao na računima u četiri banke i istražni organi zabranili su mu da do kraja postupka raspolaže tim novcem.

Blokirali mu milijardu

- Slobodan Milosavljević podneo je zahtev za zaštitu zakonitosti zbog odluke da mu se zabrani raspolaganje sa 1.039.909.001 dinarom. Međutim, taj njegov zahtev je odbačen i sredstva ostaju blokirana. Do sada mu je na računima pronađeno oko 400.000 evra - kaže izvor Kurira.On objašnjava da će, pre nego što mu istražni organi dozvole da koristi novac s računa, morati da dokaže njegovo poreklo, odnosno da ga je zaradio na legalan način.- Samo jedan račun je dinarski, dok su ostali devizni. Na jednom od njih bila su oročena devizna sredstva. Tužilaštvo nije pokrenulo postupak za oduzimanje imovine, već su sredstva na računima privremeno blokirana - otkriva on.Bivši ministar, podsetimo, uhapšen je u decembru prošle godine zbog sumnje da je sa još sedmoro ljudi zloupotrebio položaj i tako pribavio imovinsku korist preduzeću „Maksim“ od 1.040.000.000 dinara. Tužilaštvo sumnja da je Milosavljević 2007. potpisao ugovor o zameni 26 hektara državnog građevinskog zemljišta u Novom Sadu za 26 hektara poljoprivrednog zemljišta koje nije građevinsko i mnogo manje vredi. Vlasnik preduzeća Zoran Šćepanović, bivši predsednik FK Vojvodina, takođe je bio uhapšen u istoj akciji policije.Krije pareSlobodan Milosavljević je za Kurir potvrdio da mu je odbijen zahtev da raspolaže novcem s računa u četiri banke.- Već 15 godina sve prijavljujem Agenciji za borbu protiv korupcije i svi podaci su dostupni javnosti. I tačno je sve što ste rekli - i da su mi blokirali račune i odbili žalbu, ali zaista ne mogu da kažem o kom iznosu je reč. - rekao je Milosavljević.

Advokat TintorDOKAZALI SMO POREKLO SVAKOG DINARAJugoslav Tintor potvrdio je juče za Kurir da je njegovom klijentu Milosavljeviću sud doneo privremenu meru obezbeđenja kojom mu je zabranjeno da raspolaže svim sredstvima na računima i naglasio da to nije rezultat finansijske istrage:- Odbrana je tužilaštvu dostavila obimnu dokumentaciju kojom smo dokazali legalnost svakog evra i dinara. Iz dokumentacije se tačno može utvrditi poreklo tog novca, odnosno da su to sve legalni prihodi i da novac nije sumnjiv. A to što je reč o znatnim iznosima, pa činjenica je da je Slobodan Milosavljević obavljao značajne poslove tokom svog života.

Jelena Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track