Večeras završavam razgovore sa Tadićem

Čedomir Jovanović

Večeras završavam razgovore sa Tadićem

Politika -
U dosadašnjim razgovorima nije se pričalo ni o kakvim kadrovskim funkcijama, već isključivo o budućnosti države, rekao Jovanović

BEOGRAD - Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da će večeras završiti razgovore o formiranju nove vlade sa predsednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem.

Jovanović je rekao da se u dosadašnjim razgovorima nije pričalo ni o kakvim kadrovskim funkcijama, već isključivo o budućnosti države.

"Mi razgovaramo samo o orijentaciji zemlje, ne o funkciji za mene ili bilo kog državnog činovnika", kazao je on posle obeležavanja Dana MUP-a i policije u nastavnom centru "Makiš".

Jovanović je izjavio da želi da Srbija dobije sposobnu i efikasnu vladu, a ona će biti takva ako ima jasnu politiku koja će odgovoriti na sve probleme kojih je puno.

"Nikoga ne ucenjujemo, ovde se ne radi o mandatima i o pojedinačnim slučajevima - ja i svi mi želimo da Srbija dobije vladu koja će državu izvesti iz kome u kojoj se nalazi", naveo je on.

Prema njegovim rečima, LDP je uvek činio sve da pomogne našem društvu a koliko smo u tome bilo podržani od drugih sada nije važno a "jedino ne neprihvatamo da se od nas traži da Srbiju lažemo".

Lider LDP je naveo i da je ta stranka imala razumevanje i za situaciju u kojoj se nalaze druge stranke kao i za poziciju u kojoj se nalazi Tadić.

"Možemo biti deo vlade koja će staviti tačku na tumaranja ove zemlje", rekao je on, dodavši da na to pitanje Tadić treba da odgovori.

Jovanović je naveo i da su brojni problemi među nama posledica pogrešne politike i da ih doživljava kao posledica onog osnovnog - "mi smo izvan a u svet se moramo što pre vratiti".

"Kada smo poslednji put ovako zalutali postali smo najnesrećnije društvo, to je bilo krajem osamdesetih i devedestih godina proslog veka, a danas Srbija nema pravo na takvu grešku", rekao je lider LDP.

Prema njegovim rečima, pravo na grešku Srbija nema i zato jer smo "mi živi svedoci onih grešaka koje su druge generacija činile u prošlosti".

On je naveo i da neće učetvovati u ponovnom pravljenju grešaka iz prošlosti, ali da je spreman "da bude deo hrabrog liderstva" u izlazu iz problema.

"Tu sam da budem deo toga sa svima koji su na tako nešto obavezni - oni nisu samo u politici već su i na nekim drugim adresama, u crkvi, akademiji, Univerzitetu, poslovnom svetu, na svakom onom mestu koje je toliko obesčašćeno pogrešnom poltikom da danas zvuči gotovo neverovatno da te institucije treba da pomognu zemlji", rekao je on.

Lider LDP navodi da je politika za to odgovorna, a da je promena politike put do normalne Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja