TOMA NIKOLIĆ: Kolinda, odrasti već jednom! I moji unučići jedu hrvatske slatkiše!
Foto: Beta

Predsednik Srbije za Kurir

TOMA NIKOLIĆ: Kolinda, odrasti već jednom! I moji unučići jedu hrvatske slatkiše!

Politika -

Tako se ponašaju države koje su u ratu, a nisam znao da nam je Hrvatska objavila rat. Zar se ovako mirimo, kaže šef države za Kurir

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić šokiran je postupkom svoje hrvatske koleginice Kolinde Grabar Kitarović, koja se izvinjavala tamošnjoj javnosti jer je deci pre nekoliko dana uz svoju fotografiju podelila i srpske čokoladice!Nikolić kaže za Kurir da mu nikakav problem ne bi bio da on deli hrvatske proizvode.- Naravno da mi ne bi bio problem da dajem deci hrvatske čokoladice. Kolinda tek treba da odraste! Onda padaju u vodu i sve priče o prijateljstvu i tek možemo da očekujemo neprijatnosti od Hrvata ako su im problem čokoladice - kaže Nikolić, dodajući da se i njemu verovatno desilo da je delio hrvatske proizvode.

Hrvati žele svađu

- Ipak, tome nisam pridavao nikakav značaj. U mojoj kući ima hrvatskih proizvoda, ali i slovenačkih. Države koje su u ratu tako ratuju, a ja nisam čuo da nam je Hrvatska objavila rat. A tako se ponašaju - kaže predsednik i naglašava:- Ja uopšte ne gledam čiji je proizvod kad nešto kupujem, bitno je da mi se nešto svidi. A kako da mi bude problem kad je Todorić ušao u Srbiju i kupio sve - i ulje i sve živo. Pa šta da radimo, da prestanemo da jedemo? Ovo je veoma jasan znak da ta država ne želi dobre odnose sa Srbijom.Skandalozan potez hrvatske predsednice osudio je i ministar rada Aleksandar Vulin.Neshvatljivi rasizam- Ovo je primer neshvatljivog rasizma. Predsednica Hrvatske nije osetila potrebu da se izvini zato što se slikala sa ustaškom zastavom ili zato što se na jasenovačkom stratištu pojavio spomenik na kome piše ustaški pozdrav „Za dom spremni“, a izvinila se zato što je jedno dete dobilo čokoladicu proizvedenu u Srbiji - rekao je Vulin i dodao:- Nadam se da će gospođa Kitarović razumeti da sada treba da se izvini svakom ljudskom biću zato što je jedan slatkiš, jednu čokoladicu, prikazala kao nešto najružnije - rekao je Vulin.

Palma pisao protestno pismoNISU PROBLEM ČOKOLADICE, VEĆ NJIHOVO USTAŠTVOLider JS Dragan Marković Palma uputio je juče protestno pismo hrvatskoj predsednici.- Gospođo Kitarović, čokolade proizvedene u Srbiji su najbolje u Evropi i one nisu problem, ali su problem ustaške table u Jasenovcu i skandalozno vređanje Srba prilogom o ubistvu porodice Zec 1991. godine u Zagrebu, emitovanim pre dva dana na hrvatskoj televiziji, razbijanje ćiriličnih tabli, ponovno ubijanje i proterivanje Srba i veličanje ustaštva - napisao je Palma.

J. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track