MNOGI BI OVO VOLELI DA ZNAJU O... MAJI GOJKOVIĆ: Koga sluša i ko joj kuva kafu...
Foto: Zorana Jevtic

Predsednica Skupštine iz drugog ugla

MNOGI BI OVO VOLELI DA ZNAJU O... MAJI GOJKOVIĆ: Koga sluša i ko joj kuva kafu...

Politika -

Sama biram garderobu, ali nisam protiv toga da ljudi koji nemaju stila nađu sebi stilistu..., kaže predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković otkrivajući štošta nepoznatog o sebi.

- Dragica Nikolić se odlično oblači. Ne poznajem je dovoljno dobro da bih znala da li je to njen izbor ili ima stručnu pomoć. Na taj način, kako i priliči predsednikovoj supruzi, lepo predstavlja Srbiju - kaže Gojkovićeva dodajući da ne zna da li je na prvoj dami Srbije skupa garderoba.

- Ne znam. Meni može nešto da se sviđa ili ne. Ja sam odabrala drugačiji način oblačenja i 96 odsto stvari na meni je domaće proizvodnje.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Na pitanje šta podrazumeva pod mirnim životom, Maja kaže da to podrazumeva da ujutru može mirno da popije kafu, da neko lepo vreme može da provede s porodicom i prijateljima, da uživa u malim stvarima...

- Mislim da je to ideal dobrog života - dodaje Gojkovićeva, a na pitanje šta radi kad ne radi kaže:

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

- Volim da gledam filmove i serije. Nedavno sam gledala seriju "Vinil" Martina Skorsezea, Mik Džeger je producirao. Preporučujem je. Vraća nas u sedamdesete i osamdesete godine, u vreme kad sam bila mlada i kad sam rasla uz rokenrol. Volim da idem na koncerte i u pozorište. Nedavno sam bila na koncertu „Bijelog dugmeta“. To je poslednji koncert koji me je zainteresovao...

- Kad ustanem, radim sve one stvari koje svi ostali rade, odem do kupatila, umijem se, operem zube. Onda skuvam kafu, na miru je popijem dok gledam kroz prozor.

- Najbolju kafu mi skuva moja komšinica Jelena, kad sam u Novom Sadu. Ona ima običaj da me nedeljom, sada mi pošalje poruku, a ranije mi je zvonila na vrata, pozove na kafu.

O majci Savki, kraljici Instagrama

Kad je reč o njenoj majci Savki, Maja kaže da je za njenu popularnost na Instagramu čula s naslovnih strana novina...

Foto: Instagram printscreen
Foto: Instagram printscreen

- Oduševljena sam, jer kad neko ima 83 godine i prati sve ono što se dešava u 21. veku to znači da se ne predaje. Ona ima objašnjenje. Kaže da ne želi da u 21. veku bude nepismena, znači, mora da koristi društvene mreže i dobar je primer ljudima u trećem dobu.

Foto: Instagram printscreen
Foto: Instagram printscreen

Za razliku od majke, Maje nema na društvenim mrežama: "Da sam na društvenim mrežema, to bi bilo potpuno privatno, jer ne znam da dajem službene komentare. To ne mogu..."Kad je reč o novogodišnjim željama....

- Svako želi da je srećan, a onda se podrazumeva i da je zdrav. Sebi želim miran život u sledećoj godini i da život svima u Srbiji bude dobro organizovan i predvidiv.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track