DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Hrvatska se ne pita u EU
Foto: Zorana Jevtić

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Hrvatska se ne pita u EU

Politika -

BEOGRAD - Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, reagovao je povodom blokade u otvaranju poglavlja Srbije u Briselu, ističući da se Hrvatska tu ne pita ništa.

"Hrvatska nije blokirala otvoranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije sama, jer se ona u Evropskoj uniji ne pita ništa. Centralno pitanje je dokle Evropska unija misli da indirektno preko neke svoje članice blokira pristup Srbije Evropskoj uniji. Sa druge strane se od Srbije traže dobrosusedski odnosi sa Kosovom, koje nije država, niti će to ikada biti, a da ne govorim o skandalu sa ustaškom tablom u Jasenovcu i vređanju Srba i Srbije u slučaju čokolada iz naše zemlje „ kaže se u sapštenju predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

Dokaz da Hrvatska ne vuče takve poteze samostalno je činjenica da poglavlje 26, koje se odnosi na kulturu i obrazovanje, nema nikakve veze sa primedbama Hrvatske, a zvaničan stav Evropske unije je da pitanja koje pokreće Hrvatska, države rešavaju bilateralno, a ne na nivou Unije, ukazuje Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track