SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Ako je ispitan Jeremić zbog gardista, zašto se ne radi na slučaju Panda
Foto: Damir Dervišagić

Ubistvo srpskih mladića još nije rasvetljeno

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Ako je ispitan Jeremić zbog gardista, zašto se ne radi na slučaju Panda

Politika -

BEOGRAD - Samostalna poslanica u Skupštini Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da ni posle 18 godina nije rasvetljeno ubistvo šestorice srpskih mladića u kafiću "Panda" u Peći i upitala Tužilaštvo zašto o tom slučaju nije saslušalo premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je ranije izjavio da će se javnost iznenaditi kada čuje ko je to uradio.

"Vučić je pre dve godine dao jednu izjavu i rekao 'vi ćete se iznenaditi kada saznate ko je to uradio'. To nam govori da predsednik Vlade ima saznanja ili bar ozbiljne slutnje ko je vinovnik i ko je počinio to užasno krivično delo", rekla je Sanda Rašković Ivić novinarima u Skupštini Srbije i istakla da Tužilaštvo na njegove navode nije reagovalo.

Foto: Tanjug Sava Radovanović
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Kako je dodala, u svetlu najnovijih dogadjaja od prošle nedelje odnosno saslušanja Vuka Jeremića zbog sudbine gardista u kasarni Topčider tužilaštvo je reagovalo, pa se nameće pitanje zašto onda ne reaguje zbog izjave Vučića povodom slučaja ubijenih mladića u kafiću u Peći.

"Ja sada pitam i tužilaštvo i predsednika Vlade zašto kada ima slutnje i saznaja oko toga šta se dogodilo u kafiću Panda nije sam javio tužilaštvu i rekao šta zna. I pitam Tužilaštvo, zašto kada ima tu izjavu, Vučića nije pozvalo da sa tužilaštvom podeli svoja saznanja", pitala je Sanda Rašković Ivić.

Dvojica maskiranih ubica su 14. decembra 1998. upali u kafić "Panda" u Peći i ubili šestoricu mladića - srednjoškolce Ivana Obradovića, Zorana Stanojevića, Svetislava Ristića, Dragana Trifovića i Vukosava Gvozdenovića i studenta Ivana Radevića.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Za taj zločin niko nije odgovarao.Vučić je 2013. rekao da postoje informacije koje navode na zaključak da istraga ubistva srpskih mladića u Peći nije bila profesionalna i da nema dokaza da su ubistvo izvršili Albanci, kako se to verovalo. Vučić je pre godinu dana rekao da je "gotovo siguran" šta se desilo u "Pandi", ali da nema dokaza da bilo koga optuži za taj zločin.

Sredinom decembra prošle godine tadašnji tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da je to tužilaštvo zatražilo od više državnih organa i agencija da dostave podatke, informacije i dokumenta o ubistvu šestorice ; mladića u kafiću "Panda".

Radio-televizija Srbije prenela je da su septembru ove godine da su roditelji ubijenih saslušani u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja