TOMISLAV NIKOLIĆ: Hrvatska da se pokrije ušima i ćuti
Foto: AP

Predsednik u Kragujevcu

TOMISLAV NIKOLIĆ: Hrvatska da se pokrije ušima i ćuti

Politika -

KRAGUJEVAC - Hrvatska bi trebalo da se pokrije ušima i da ćuti kad je reč o odnosu prema manjinama, izjavio je danas u Kragujevcu predsednik Srbije Tomislav Nikolić i dodao da se čini da ona služi da se prolongira ulazak Srbije u EU, pošto je postalo jasno da zahtev za nezavisnost Kosova ne bi mogao da prođe.

Pošto je postalo sasvim jasno da zahtev oko nezavisnog Kosova ne bi mogao da prođe, čini se da se ovako prolongira ulazak Srbije u EU, da se pojavljuju države koje nam spočitavaju rešavanje nekakvih pitanja koje ni same nisu dobro rešile, rekao je Nikolić.

Hrvatska bi trebalo da se pokrije ušima i da ćuti kad je reč o manjinama, o odnosu prema građanima koji nisu iste vere i nacionalnosti, njihovoj imovini, školovanju i svemu Pogledajte samo protekle tri godine koliko su smanjili budžet za potrebe nacionalnih manjina, ukazao je.Kako je naglasio, bez želje da se otvara bilo kakav sukob sa Hrvatskom, "jednostavno imamo granicu do koje trpimo".

"Vodu kad pritiskate previše i ona pokaže otpor, a nek moli ovakav narod kao što je srpski. Ko sa nama hoće lepo dobiće lepše, ko sa nama ne želi lepo, više, možda nećemo da mu uzvratimo ružno, ali da ne očekuje previše dobru saradnju", poručio je predsednik Srbije.

Nemoguće je da je 27 država na jednoj strani, a jedna na drugoj, a da je ona upravu, izjavio je Nikolić i ocenio da će se sad videti kakve su zaista namere Evropske unije (EU) prema Srbiji.Mi svoje činimo, sve što možemo, Vlada radi izvanredno, potpuno se pripremila za otvaranje poglavlja, a Hrvatska, da li sprovodi svoju volju ili služi da bi se opravdao zamor proširenja EU, to ćemo verovatno brzo videti, rekao je Nikolić i ukazao da je to sad ispit za EU.

Ne mogu da verujem da 27 država ne može da kaže jednoj, da nije ona u pravu i da se to toliko poštuje, rekao je on novinarima u Kragujevcu, gde sa predsednicom Upravnog odbora Fondacije Dragica Nikolić, prisustvuje početku izgradnje Centra za vantelesnu oplodnju Kliničkog centra.

Mi nikad nećemo odustati od EU, naš cilj, želja i naš bolji život je u EU, međutim na EU ostaje da kaže da li nas tamo zaista hoće, rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track