ZORANINE BAHANALIJE Vladinom karticom ručak plaća 82.000, za krpice, klopu i šminku dala MILION I PO
Foto: Beta/Nenad Petrović

Bruka i sramota

ZORANINE BAHANALIJE Vladinom karticom ručak plaća 82.000, za krpice, klopu i šminku dala MILION I PO

Politika -

Ministarka saobraćaja i infrastrukture je već poznata u javnosti kao osoba kojoj nisu strani glamur i luskuzan život, zbog čega je više puta ranije bila na tapetu javnosti.

Ministarkine navike, od šminke do garderobe, bile su česta tema u medijiama, a sada je otkriveno da je Zorana, uz pomoć službene kreditne karitce Vlade Srbije, koju je koristila od maja 2014. do septembra 2015. godine, uživala u Italiji, Njujorku i kod kuće u Beogradu, za sve pare, kao da pripada krugovima svetske bogataške elite.

Objavljeni izvodi sa platne kartice Zorane Mihajlović koji pokazuju enormno visoke cifre isplaćene u buticima i restoranima u SAD, Italiji i Beogradu, za parfeme, garderobu, naočare, smeštaj u luksuznim hotelima. Izvod pokazuje da je ona sa ove kartice, za nešto više od godinu dana potrošila 1.515.451 dinara.

Omiljeni restoran ministarke, kada je BG u pitanju je svakako Franš, a tamo su računi prosečno iznosili od 3.000 do 9.000 dinara. 29. juna 2014. godine je u jednom restoranu potrošila 14.000 dinara! Sledećeg meseca je u parfimeriji potrošila 23.400 - verovatno na šminku i parfeme! Potom obrok u Franšu - 7.500 dinara, i u još jednom restoranu, popularnoj Maderi obrok od 7.530 dinara, pa opet Franš... U avgustu je platila i račun u hotelu "Radmilovac" od skoro 15.000 dinara.

Već u septembru je ministarka napravila račun od 650 evra u parfimeriji u Italiji. Šoping u januaru 2015. godine u jednom butiku koštao je 19.263 dinara, a na knjige, u "Vulkanu" potrošila je preko 19.000 dinara!

Potom imamo račun koji je verovatno za odeću, jer se radi o butiku, koji iznosi 83.992 dinara. U VIP salonu na italijanskom aerodromu platila je račun, tokom februara 2015, od čak 282 evra! U Ferarijevoj radnji, na istom mestu, potrošila je 81 evro, a po povratku u Beograd opet je svratila do svog omileljenog restorana i napravila račun od 19.500 dinara! Račun u optičkoj radnji 26. februara 2015. godine platila je 19.980 dinara, prenosi list Ekspres.

Devetog marta 2015. godine TRI puta provlači karticu u robnoj kući "Blumingdejls" što je koštalo ukupno 2.008 evra, da bi kasnije, takođe u šopingu u "Antropolodži" radnji potrošila 2.085 evra!

Zorana je u Njujorku između ostalog posetila čuveni restoran Nobu, čiji je vlasnik Robert de Niro, u kome je za ručak platila 82 000 dinara, ili 663 evra.

De Nirova gošća... Foto: Profimedia
De Nirova gošća... Foto: Profimedia

Tri dana kasnije u hotelu "Vestin Njujork grand central" plaćen je 663 evra, a Lufthanzi je platila 200 evra (doplata za prtljag ili promenu leta verovatno)! U jednom luksuznom rizortu - koji je zapravo dvorac, u mestu Montalćino užitak ministarke je plaćen 1.100 evra, navodi Ekspres.

Navedeni troškovi pokazuju da ministarka voli luksuz, dobru hranu i piće, ali da je sve ove užitke plaćala suprotno pravilima. Svaki ministar ima pravo na službenu karticu kojom se plaćaju službeni troškovi, ali, Zoranini računi pokazuju da je ona široke ruke trošila na lične potrebe i uživanciju, što je očigledno kršenje pravila korišćenja.

Zanimljivo je to što je Mihajlovićeva, prilikom vraćanja kartice sekretarijatu Vlade, istu dopunila iznosom 154.000 dinara većim od onog koji je potrošila, i tako bukvalno „počastila“ državne organe, ali i navela na pitanje - odakle joj novac da pokrije račune za svoje bahanalisanje.

Na pitanje da prokomentariše račune sa službene kartice, Mihajlovićeva je ranije za Kurir rekla da je "sve račune sa službene kartice još pre godinu dana uredno platila i preplatila za 154.000 dinara", i dodala da je jedini član Vlade koji nema tu karticu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track