BASTAĆ: SRAMOTA ME JE U ŠTA SE MOJA STRANKA PRETVORILA: Napad je zamena teza, ne postoji Komisija DS
Foto: Stefan Jokić

Reagovanje

BASTAĆ: SRAMOTA ME JE U ŠTA SE MOJA STRANKA PRETVORILA: Napad je zamena teza, ne postoji Komisija DS

Politika -

Povodom večerašnjih optužbi Demokratske stranke obratio se i predsednik opštine Stari grad i sada već bivši član DS-a, Marko Bastać.

On poručujući da se radi o potpunoj neistini i jeftinom pokušaju zamene teza njegovih bivših partijskih kolega. Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

"Posle mog današnjeg saopštenja da sam odlučio da napustim stranku zbog odsustva jasne ideje i političke platforme koju građani očekuju od DS-a, usledio je ovaj njihov pokušaj da me napadnu bez ikakvog osnova što samo govori o stanju u kome se nalazi stranka. Ne postoji nikakva komisija Demokratske stranke, niti je ona danas osnovana na Glavnom odboru, i ne postoji nijedan dokument kojim su me ikada obavestili o bilo kakvom kršenju partijskih pravila.

Za šest proteklih meseci otkako sam na čelu opštine Stari grad pozvali su me ukupno tri puta iz stranke i to sva tri puta da im rezervišem salu za sednice glavnog odbora. Toliko o tome. Nisam ja otišao danas iz DS-a zbog nepostojeće komisije nego su oni posle moje odluke o istupanju iz stranke pokušali da zamene teze. Nažalost, sve to je samo još jedan dokaz u prilog mojoj tvrdnji da DS nema politiku i ideju koju bi ponudila građanima već se i dalje obračunava sa ljudima koji drugačije misle i žele da rade.

To su upravo razlozi zbog kojih ja više ne vidim prostor da ostanem član DS-a. Stanovnici Starog grada su na prošlim izborima jasno rekli da podržavaju politiku liste koju predvodim i zbog toga nastavljam da se sa još većom energijom kao predsednik opštine borim za njihove interese. Na kraju, naglašavam, suštinska razlika između mene i današnjeg rukovodstva DS je što sam ja ubedljivo pobedio na poslednjim izborima a oni doživeli katastrofalan poraz i doveli stranku na marginu političkog života, istakao je Bastać.

MARKO BASTAĆ NAPUSTIO DEMOKRATSKU STRANKU: DS optužio da nema platformu za borbu protiv SNS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track