RAT Pajtić: Primitivci iz DS mi smeštaju!
Foto: Dragana Udovičić

Bivši šef demokrata proziva naslednika

RAT Pajtić: Primitivci iz DS mi smeštaju!

Politika -

Nekadašnji lider Demokratske stranke optužuje vodeće demokrate da mu prave spletke i da laži o njemu plasiraju u medije

Bivši predsednik DS Bojan Pajtić žestoko je opleo po lideru demokrata Draganu Šutanovcu i njegovim najbližim saradnicima. Pajtić je vrhuški demokrata preko Tvitera poručio da prestanu da šire „odurne spletke i šalju novinare na njegovu adresu“, aludirajući na pisanje medija da planira da osnuje novu stranku.

Ne odgovara na prozivke... Dragan Šutanovac
Ne odgovara na prozivke... Dragan Šutanovac

Prizemno i jadnoPajtić je informaciju o novoj partiji demantovao, ali je osuo paljbu po svojim partijskim kolegama.- Drugari iz vrha DS, izgleda moram ovako da vam se obratim, prestanite da širite odurne spletke i šaljete novinare na moju adresu - napisao je Pajtić, očito besan na demokrate, čiji potez je opisao kao „primitivizam i bezobrazluk“.- Ovo nije ni dvorska igra, mnogo je prizemnije i jadnije - požalio se Pajtić i obrazložio šta ga muči:- Po dva novinara dnevno me zovu sa spletkama iz naše sopstvene stranačke kuhinje. Sad je već dosta - napisao je bivši lider demokrata i svoje Tviter izlaganje zaključio rečima: „Zapravo je odvratno kad toliko žrtvuješ za stranku, pa onda krene hajka na tebe baš iz te stranke.“Međutim, ni Šutanovčev tabor nije poštedeo bivšeg šefa, pa mu je zamenik predsednika DS Igor Salak odgovorio istom merom.- Više je nego očigledno da zaboravljeni Pajtić samo traži pažnju medija. Njega niko nije pominjao, osim u vezi sa činjenicom da ne dolazi na svoje radno mesto u Skupštinu Srbije. Tužno je da želi da zavredi pažnju napadima na svoju stranku, umesto na katastrofalni režim Aleksandra Vučića, i da bude na svom poslaničkom radnom mestu - rekao je Salak.

Sukob zbog parlamentaPajtić juče nije odgovarao na naše poruke i pozive. On i Šutanovac nisu u dobrim odnosima još otkako je sadašnji lider DS izostavljen s liste poslanika pred parlamentarne izbore u aprilu. O svom sukobu nikad nisu govorili javno, ali je Pajtić, kad je izgubio izbore u DS, poručio u pismu demokratama da je članstvo donelo odluku da stranku vode „Šule, Kena i Balša“. Bivši šef DS je više puta ponovio da neće napuštati stranku.

Zbog dila sa SNSRASPUSTILI ODBOR U KRAGUJEVCUIzvršni odbor DS raspustio je gradski odbor u Kragujevcu zbog podrške lokalnoj vlasti SNS i gradonačelniku Radomiru Nikoliću prilikom izglasavanja kredita.- Postoji jasna odluka Glavnog odbora da nema i neće biti saradnje sa SNS, koju svi gradski i opštinski odbori moraju da poštuju do kraja. Organi naše stranke neće gledati nikome kroz prste - rekao je potpredsednik DS Jovan Marković.

Nevena Mijušković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track