VELJA ILIĆ PROGOVORIO O POZADINI ATENTATA: Čović se sprda, LIČNO ću ga ispitati !

EKSKLUZIVNO!

VELJA ILIĆ PROGOVORIO O POZADINI ATENTATA: Čović se sprda, LIČNO ću ga ispitati !

Politika -

Saznajte u KURIRU kako je Nebojša Čović pokušao da negira političku odgovornost za ubistvo Zorana Đinđića, o čemu ekskluzivno govori Velimir Ilić, koji poručuje da hoće lično da ispita Čovića. Ilić je potvrdio da je Čoviću dao Legijino pismo u kom ga poziva na državni udar, ali Čović nije reagovao, niti je o tome obavestio premijera Đinđića...

Bivši potpredsednik vlade Nebojša Čović, umesto da odgovara na konkretna pitanja o svojoj ulozi u političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića, nespretno je pokušao da odgovornost svali na tadašnje bliske saradnike! Što je još skandaloznije, on se, gostujući u emisiji „Ćirilica“ na TV Hepi u ponedeljak, bez trunke srama sprdao i s političkom pozadinom ubistva, koju je pokušao da negira, ali i sa čuvenim pismom Milorada Ulemeka Legije koje mu je pokazao Velimir Ilić.Veze sa „zemuncima“Čović je u emisiji nevešto pravdao činjenicu da nije reagovao na Legijino pismo upućeno Iliću, u kojem poziva na državni udar. Čović je samo ponovio da mu to pismo nije bilo interesantno i da ga nije pokazao Đinđiću, a ono je poslato samo nekoliko dana pre pokušaja ubistva kod hale Limes. Čović je onda pokušao da se izvuče i upitao je Marića zašto pismo koje je on dobio nije pokazao Đinđiću, na šta su ga učesnici debate podsetili da je on, za razliku od Marića, tada bio potpredsednik vlade i član Saveta za nacionalnu bezbednost.I za lidera NS Velimira Ilića, kako je rekao za Kurir, skandalozno je takvo ponašanje Čovića, ali i to što se s pismom uvek sprdao.- Ja sam Čoviću dao ozbiljno pismo, a on je počeo da se zeza s tim! Niko to ozbiljno nije shvatio. Ja sam im to najozbiljnije dao, a oni su najneozbiljnije prihvatili. Nek Čović malo razmisli o tome! I što se sad pravi blesav, ja sam mu dao ozbiljno pismo i on je trebalo da preduzme određene mere, a nije. Ja sam to njemu dao kao potpredsedniku vlade, a ne tamo nekom čoveku s ulice. Sram ga bilo što se s tim sprda - naglasio je Ilić. On je dodao i da su i mnogi drugi imali veze sa „zemuncima“.- Možda ću vam to jednom pokazati ako budem raspoložen - rekao je Ilić.Beži od pitanjaOn je rekao i da nema ništa protiv anketnog odbora Skupštine koji bi se bavio istraživanjem političke pozadine ubistva Đinđića, ali da bi bilo zanimljivo da on bude u njemu.- Pa da ja sve njih, i Čovića i Šešelja, lično ispitujem o pozadini ubistva - rekao je Ilić.Čović je u dvoipočasovnoj emisiji prozivao i optuživao i nekadašnjeg ministra policije Dušana Mihajlovića, Čedomira Jovanovića, Velimira Ilića, ali i lidera radikala Vojislava Šešelja.- Postoji gomila pisanog materijala koju sam doneo, ali ima i gomila snimljenog materijala. To je sve tamo gde treba da bude - pretio je Čović, ali taj materijal nije pokazao ni učesnicima ni gledaocima.Šokantno je i to što je tokom celog razgovora Čović za pobunu „crvenih beretki“ uporno tvrdio da je štrajk.Čović je i juče odbio da razgovara za naš list, dok Mihajlović nije odgovarao na pozive.

Milovan Jovanović: Marić je morao da uvaži i druge goste

Novinar TV BN i voditelj emisije "Info Arena" Milovan Jovanović kritikovao je što je Milomir Marić dozvolio da Čović preuzme dominantnu ulogu u emisiji.- Začuđujuće i neverovatno je da je Marić dozvolio da Čović drži traktat od dva sata a da ostala četiri gosta sede u studiju kao ikebane. Razumem koncept emisije i slobodu autora, ali ono što je za mene neshvatljivo jeste to što Marić nije dao više vremena drugim gostima, a pre svega kolegi Ratku Femiću koji se suštinski držao teme i iznosio relevantne informacije. Teško da bi na bilo kojoj televiziji u Evropi čovek koji je osumnjičen za najteža krivična dela i poznat po napadima i vređanju novinara, imao onakav tretman kakav je Čović imao kod kolege Marića. I to ostavlja gorak ukus - kaže kolega Jovanović.

NiskoPOMINJAO DECU POKOJNOG ADVOKATAČović je nemilosrdno vređao i pokojnog advokata Srđu Popovića, koji je protiv njega krajem 2011. podneo krivičnu prijavu u ime majke i sestre ubijenog premijera. On je pominjao i četvoro dece pokojnog Popovića, za koje je upitao gde su bili tokom bombardovanja.

Čovićeve optužbeČEDA KOORDINATOR ZA ŠILEROVUČovićeva meta bio je i nekadašnji lider DOS Čedomir Jovanović, za koga je rekao da je bio „nezvanični koordinator Vlade Srbije za Šilerovu“:- Vlada nije imala zvaničnog ambasadora u Šilerovoj, ali nezvaničnog... Gledajući knjige Čedine, a naročito Bebine, to je jasno napisano... Time ne kažem da su oni nešto organizovali, da su napravili ne znam šta. I šta uopšte znači priča „politička pozadina ubistva“. Šta je to? Oni koji imaju očiglednu odgovornost za nepreduzimanje određenih radnji, koje su kao država morali da preduzmu na vreme kako bi sprečili ubistvo, sad to prebacuju na druge.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte još:

ČARLS KROFORD ZA KURIR: Ne čudi me što još nema istine o ubistvu Đinđića

PUKLA TIKVA: Vulinova „starleta“ posvađala SNS i PS na Kosovu

DAČIĆ URLAO NA SOCIJALISTE: Glumite vi opoziciju, al, onda nema luksuza!

SRBIN U PAKLU BERLINA Stefan Zekić za Kurir: Krv je bila na sve strane!

PUTIN I TRAMP UJEDINJENI: Zbrisaćemo teroriste s lica zemlje

OPREZ: I u Srbiji je moguć napad kao u Berlinu

UKRAO MOŠTI SVETOG NEKTARIJA: Hteo da ih proda vračarama!

NESTANAK UČENICE (15): Barbarini drugovi danas na poligrafu

KORISNO ILI ŠTETNO: Rat stručnjaka zbog mleka

POTRESENA: Dragana Krkić krivično goni lekare zbog smrti bebe

KURIR S TRUDNOM MIGRANTKINJOM U KAMPU: Prošli smo pakao, beba je blagoslovPOTRESNO: Pijan je ubijao od batina i decu i mene!JELENA NAĐ SE ŽALILA ALBERTU: Sin mi pretio da će me prebiti!GLUMAC RADOJE ČUPIĆ ZA KURIR: Maja Gojković je bila moja ljubavSRAMOTA: Zvezda bojkotovala Kokezu i Stojkovića!

BOBAN MARJANOVIĆ ZA KURIR: Zezali smo Obamu za Trampa!

Skandalozno

Maca Diskrecija više nije diskretna: Učesnica Parova uhvaćena u prostituciji!

U današnjem magazinu Stars pročitajte sve o novom seks skandalu!

Stars ekskluzivno objavljuje poruke Mace Diskrecije u kojima ugovara sastanke sa svojim klijentima.

Svake srede vruće vesti o poznatim imenima servira vam magazin Stars.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track