KURIRTV POLITIČARI UJEDINJENI O ANKETNOM ODBORU Poslednji čas da se otkrije pozadina ubistva Đinđića
Foto: Kurir, Fonet

Istorijski predlog danas pred poslanicima Narodne skupštine

KURIRTV POLITIČARI UJEDINJENI O ANKETNOM ODBORU Poslednji čas da se otkrije pozadina ubistva Đinđića

Politika -

Skupština Srbije konačno će danas odlučiti da li će biti formiran anketni odbor za rasvetljavanje ubistva Zorana Đinđića, kako bi se, posle 13 godina, otkrila politička pozadina atentata, kao i pravi nalogodavci i inspiratori ubistva tadašnjeg premijera.

Kurir je ujedinio sve srpske političare, koji su podržali njegovo osnivanje kako bi se konačno pronašao pravi ubica i konačno pronašao pravi ubica premijera, koji je još među nama, ima veliki politički uticaj i posle 13 godina vešto sprečava da istina dođe na videlo.

Boško Obradović: Skandalozno što ubistvo do danas nije rasvetljeno!

- Krajnje je vreme da se ispitaju sve okolnosti u vezi sa ubistvom premijera Zorana Đinđića, a posebno ona mesta koja su do dana današnjeg ostala nerazjašnjena, poput "trećeg metka" koji se pominje u svedočenjima očevidaca, poput prvog foto-robota koji pokazuje potpuno drugi lik ubice, a koji je kasnije sklonjen iz javnosti, do ubistva vodećih članova Zemunskog klana i rušenje njihovih kuća u Šilerovoj.

Radeta: Đinđić je ubijen u vreme kada je njegova stranka imala dvotrećinsku većinu u skupštini

Poslanica Srpske radikalne stranke, koja je i podnela predlog o formiranju istorijskog anketnog odbora, Vjerica Radeta u izjavi za Kurir podsetila je na činjenicu da je Zoran Đinđić ubijen u vreme kada je njegova stranka imala dvotrećinsku većinu u skupštini.

"Uprkos tome, nikada im nije palo na pamet, ni u skupštini ni u drugim nadležnim organima, pre svega tužilaštvu, policiji, da zaista utvrde političku pozadinu Đinđićevog ubistva i sve što se oko toga dešavalo. Ako to sada odbiju da izglasaju, postavlja se pitanje kakva je uloga svih onih koji žele da se ta istina utvrdi", ističe Radeta.

Ona navodi da SRS, na čelu sa svojim predsednikom Vojislavom Šešeljem, odavno pominje akciju "Mačva", čije obelodanjivanje bi, uverena je, otkrilo sve detalje atentata na tadašnjeg premijera, pre svega koji su to političari, i danas aktivni na javnoj sceni, umešani i njegovo ubistvo.

"Očigledno je da oni imaju ozbiljnu zaštitu, jer nijedna garnitura do danas nije želela da objavi tu akciju, kako bi se iz nje sve zaključilo", ocenjuje Radeta.

Dubravka Filipovski, Nova Srbija

Podržaćemo!

- Nemamo ništa protiv da se ispita politička pozadina ubistva premijera Zorana Đinđića. Po mom mišljenju, to je trebalo uraditi i ranije, ali nikada nije kasno. Ukoliko se o tome bude glasalo, mi ćemo to podržati.

Milovan Drecun, SNS

Ubistvo je trebalo biti rešeno davno!

- Ubistvo su trebali da reše odmah, zaštto ga svih ovih godina nisu rešavali ovi koji su bili na vlasti, koji su mogli? Tek kada se završi izjašnjavanje možemo na tu temu da pričamo.

Sanda Rašković Ivić, samostalna poslanica

Anketni odbor je demokratska stvar!

- U principu anketni odbor kao takav jeste demokratska stvar, međutim, opet se ide na maksimalnu politizaciju stvari i jako se plašim izvrtanja činjenica. U tom smislu, nisam sasvim sigurna da li anketnom odboru, postavljenom na ovim osnovama, treba dati podršku. U jednu ruku, svaki anketni odbor je dobra stvar, jer se on na demokratski način bavi istraživanjem određenog događaja. Ako bi to bilo nepristrasno i ako se ne bi politizovalo, onda bi to bilo dobro.

Branko Ružić SPS

Rasvetljavanje ubistva dug prema građanima Srbije!

- To je dug prema građanima i građankama Srbije. Taj tragičan događaj je na neki način preusmerio točak istorije u Srbiji i u tom momentu nas predstavio kao tamni vijalet u Evropi. Potrebno je da se istraži i politička pozadina. Ali, ne da bude predmet politizacije.Poslednjih dana pominje se Nebojša Čović kao vinovnik...Da li sada i time treba da se pozabavi Tužilaštvo? - Koliko mi je poznato, Čović je dao iskaz tim povodom, ali ne bi bilo zgoreg da svi akteri tih dana u vladi daju iskaze. Svi su, hvala bogu, živi i zdravi i mogu da posvedoče o onome šta se dešavalo. Ne samo Čović, već i Čeda Jovanović, Dušan Mihajlović, Žarko Korać...

DANAS ISTORIJSKA SEDNICA Poslanici, glas za anketni odbor otkriće ko je nalogodavac ubistva Đinđića!

VELJA ILIĆ PROGOVORIO O POZADINI ATENTATA: Čović se sprda, LIČNO ću ga ispitati!

ŠOK! BORIS TADIĆ SPREČIO ISTRAGU UBISTVA ĐINĐIĆA: Zataškao istinu o atentatu!

EKSKLUZIVNO U KURIRU NIKOLIĆ VIŠE NEĆE DA ĆUTI I PORUČUJE: Ubistvo Đinđića niko nije smeo da reši!

EKSKLUZIVNO CECA PREKINULA ZAVET ĆUTANJA POSLE 18 GODINA Istina o Arkanu i Đinđiću!

ŽIVKOVIĆ: Zašto tužilaštvo 13 godina ne rešava političku pozadinu ubistva Đinđića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track