Dačić: Strane diplomate da ne dele Srbiji lekcije
Foto: Dragana Udovičić

Šef diplomatije opomenuo da se ne mešaju u politiku naše zemlje

Dačić: Strane diplomate da ne dele Srbiji lekcije

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas stranim diplomatama u Beogradu da ne treba Srbiji da dele lekcije i da se mešaju u politiku naše zemlje.

Ministar Dačić je, povodom izjave ambasadora Ukrajine Oleksandra Aleksandrovica da je Srbija glasajući protiv rezolucije o Krimu "pucala sebi u noge", rekao da nije siguran da bi oni koji su glasali za predlog rezolucije o Krimu tako glasali i da je reč o Kosovu.

"Skinuću kapu svima onima koji su glasali protiv Rusije oko Krima, ukoliko napišu tako o Kosovu kada je reč o teritorijalnom integritetu Srbije", poručio je Dačić.

Kaže i da bi i Srbija mogla da ima određene primedbe na glasanje Ukrajine.Dačić je ponovio da je Srbija glasala protiv rezolucije o Krimu u UN zbog izuzetno oštro intoniranog teksta u kome se na, kako je rekao, najbezobzirniji način napada Rusija.Ministar je ponovio da i da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine.Srbija nije glasala za rezoluciju o stanju ljudskih prava na Krimu zbog izuzetno oštro intoniranog teksta te rezolucija koja na najbezobzirniji način napada Rusiju , rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja