Najnovije vesti

Velja Ilić: Poslanička sramota, baš su se srozali

letovanje za dž

Velja Ilić: Poslanička sramota, baš su se srozali

Politika
Lider NS: Nemoralno je da poslanici s platom od 1.000 evra letuju za 150. Posle pisanja Kurira niko neće na more u Bečiće

BEOGRAD - Kurir ih raskrinkao.Niko od poslanika u Skupštini Srbije neće da letuje u hotelu „Beograd“ u Bečićima, za tričavih 150 evra, koliko košta deset polupansiona, pokazala je anketa Kurira. Dan pošto je naš list objavio tekst o skandaloznoj ponudi poslanicima i zaposlenima u Skupštini Srbije, kojima se nudi smeštaj i hrana u ekskluzivnom letovalištu po smešnim cenama, poslanici s kojima smo kontaktirali se kunu da oni neće konkurisati za taj put i da je ponuda, ako se uzme u obzir stanje u zemlji, kao i njihova plata, nemoralna.

Lider NS Velimir Ilić bio je najoštriji i poručio da je iskreno razočaran što se tako koriste privilegije i parlament, koji se na taj način bruka.

- Mene je sramota. Nikada nisam koristio takve privilegije, to je nemoralno. Poslanik ne sme toliko da se sroza. Tako se bruka Skupština - naveo je Ilić.I poslanik DSS Marko Jakšić smatra da je ovakva ponuda nemoralna.

- Ne volim more i imam visok pritisak, tako da sigurno neću ići, ali nije pravedno ići na put za tako male pare - kaže Jakšić.S ovom ocenom se slaže i poslanik DS Konstantin Samofalov, koji tvrdi da nikada nije išao na pomenuto letovanje.

- To nije moralno i svaki nosilac javne funkcije treba da bude svestan da je društvo u krizi i da mora da se ponaša odgovorno. Momo Čolaković iz PUPS i Dragan Marković Palma kažu da nikada nisu koristili pomenutu privilegiju.

- Prvi put sad od vas čujem za to. Sigurno neću ići - kazao je Čolaković, dok je prvi čovek JS poručio: - Neću to da koristim. Ne interesuje me. Veljko Odalović, sekretar Skupštine, kaže da se još uvek niko od poslanika nije javio na konkurs:.

- Javile su se dve žene koje su u penziji, a koje su nekada radile u Skupštini. Od poslanika se još uvek niko nije javio.

Po ovim cenama letuju poslanici
Po ovim cenama letuju poslanici

Kasalović rekorderPoslanik SPS Zoran Kasalović letuje u hotelu „Beograd“ u Bečićima za siću već tri godine zaredom. Kasalović se brčkao u Crnoj Gori 2009, 2010. i 2011. godine. Na pitanje da li će i ove godine konkurisati za more, Kasalović nam je putem SMS odgovorio da neće.

Ko je navalio u Bečiće- Oni su letovali 2011. godine1. Milan Veselinović, SRS2. Sulejman Spaho, SRS3. Zoran Popović, SRS4. Milan Vučković, DS5. Zoran Kasalović, SPS- Poslanici koji su išli 2010. godine1. Mihajlo Purić, DS2. Dragomir Cimeša, DS3. Zoran Kasalović, SPS4. Milan Stanimirović, DS

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...