Srbi spremaju nove barikade na Kosovu

Ne smiruju se tenzije između pripadnika Kfora i Srba

Srbi spremaju nove barikade na Kosovu

Politika -
U Zvečanu tvrde da je na teritoriji opštine primećeno kretanje pripadnika ROSU i drugih naoružanih lica

ZVEČAN/MITROVICA - Opet ROSU!Posle uklanjanja srpskih barikada u Rudaru, na teritoriji opštine Zvečan primećeni su pripadnici specijalnih jedinica policije Kosova ROSU i druga naoružana lica!

Ovo su juče saopštili članovi Opštinskog veća Zvečana, dodajući da je zbog toga potrebno „nastaviti sa stalnim praćenjem svih osetljivih tačaka“.

- Preporučujemo građanima da budu budni i spremni za efikasno sprečavanje upada ili kretanja nepoznatih lica, uključujući i mogućnost postavljanja novih barikada - saopšteno je juče u Zvečanu, uz očekivanje da će čelnike opštine uskoro primiti predsednik Tomislav Nikolić i upoznati ih sa detaljima sporazuma između Beograda i Prištine.

Srbi su juče u Mitrovici pojačali 24-satna dežurstva oko barikade, a sa druge strane mosta sve vidljivije su i snage Kfora. Juče ujutru na albanskoj strani mosta osvanuo je veliki transporter, a oko njega više džipova i više desetina vojnika Kfora.

Pre podne je grupa od najmanje 30 vojnika međunarodnih snaga prešla pešice preko mosta, prošla pored barikade, a onda na srpskoj strani slikala objekte i Srbe na dežurstvu, samu barikadu.Dežurni na barikadi nisu reagovali, a kforovci su se ubrzo vratili na drugu stranu reke.

(Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track