TADIĆ MI JE NUDIO PARE ZA MRTVO DETE! Jezivo svedočenje oca ubijenog gardiste
Foto: Dragana Udovičić

Ekskluzivno

TADIĆ MI JE NUDIO PARE ZA MRTVO DETE! Jezivo svedočenje oca ubijenog gardiste

Politika -

Nakon tragedije smo otišli na sastanak s njim, on nas je saslušao, a onda rekao: "Deca su videla nešto što nije trebalo", kaže Petar Milovanović, otac ubijenog gardiste.

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO šokantne detalje razgovora između porodice ubijenog gardiste i tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić hitno mora da bude saslušan u policiji kako bi konačno rekao sve što zna o pogibiji pripadnika Gardijske brigade Vojske Srbije i Crne Gore Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića 5. oktobra 2004. u kasarni na Topčideru. To za Kurir navode Petar Milovanović i Janko Jakovljević, roditelji stradalih vojnika, ističući da Tadić sigurno ima mnogo toga da kaže o ovom slučaju.Milovanović, otac stradalog Dražena, priča da mu je bivši predsednik Srbije, dok je bio na vlasti, obećao da će se istražiti šta se desilo sa dvojicom vojnika tog kobnog dana u vojnom objektu „Karaš“, ali mu je umesto istine o stradanju na kraju ponudio - novac.- Nakon tragedije smo supruga, sestrić i ja išli kod Tadića. On nas je primio, izjavio saučešće i zatražio da čuje našu priču. Saslušao nas je, a onda je, ograđujući se, rekao: „Kažete da su deca videla nešto što nije trebalo.“ To je bila jedna vrsta igre, da to nije njegovo mišljenje nego naše - kaže Milovanović i dodaje:- Tadić nam je zatim ponudio novac, na šta sam mu rekao: „Druže predsedniče, nisam vam dao pare na zajam, niti sam vam ih tražio. Ja sam vama dao sina da služi vojsku, da služi državi!“ Onda smo izašli odatle. Na tome je ostalo, ni on nam nije pomogao i tako je, evo, prošlo 12 godina od ubistva. Mi porodice stradalih se ne borimo za finansije nego samo za istinu. Tražimo istinu, a ne nečiju glavu.I Janko Jakovljević, Draganov otac, očekuje da će Tadić konačno reći sve što zna o tragediji iz 2004.- On mnogo zna i očekujem da ubrzo bude saslušan. Ako Tadić ne bude dobrovoljno otišao da da izjavu, organi moraju da ga privedu. A osim Tadića, treba ispitati i bivšeg ministra odbrane Prvoslava Davinića i nekadašnjeg načelnika Generalštaba Branka Krgu, kao i tadašnjeg komandanta Gardijske brigade Radomira Ćosića - kaže on.Podsetimo, istraga vojnih organa tvrdila je da je u ovoj tragediji reč o ubistvu i samoubistvu, odnosno da je Jakovljević najpre ubio Milovanovića, a zatim sebe, što je kasnije osporila nezavisna komisija, utvrdivši da je gardiste na Topčideru ubila treća osoba.Ekipa Kurira

Tadić napada KurirOVO JE KAMPANJA PROTIV MENE!Na pitanja upućena za Borisa Tadića odgovorila je njegova savetnica za medije Marina Komad, koja doslovno navodi da se ova tema pokreće „zato što je bivši šef države ovih dana kritikovao aktuelnu vlast“. Ona smatra da mediji pokušavaju da prikažu Tadića kao čoveka koji je pokušao da „novcem otkupi bol roditelja“.- Više puta je rekao da je pozvao roditelje na razgovor i ponudio im pomoć države, jer su poginuli mladići bili na odsluženju vojnog roka. Nije im nudio novac. Takođe, pokrenuo je nezavisnu istragu dovodeći u pitanje rezultate prve istrage. Skandalozno je da se takav događaj zloupotrebljava u svrhu kampanje - navodi Komadova. Ona dodaje da Tadić nije dobio poziv za saslušanje, a ako tako nešto stigne, rado će se odazvati:- Nema ništa novo da kaže što već javno nije rekao.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track