(KURIR TV) ZAVRŠENO SASLUŠANJE U SBPOK Dinkić: Pitali su me za Mobtel i još neke privatizacije!
Foto: Nebojša Mandić

(KURIR TV) ZAVRŠENO SASLUŠANJE U SBPOK Dinkić: Pitali su me za Mobtel i još neke privatizacije!

Politika -

BEOGRAD - Bivši ministar Mlađan Dinkić saslušan je danas u prostorijama SBPOK zbog sumnje da je u više navrata zloupotrebio službeni položaj i oštetio budžet Republike Srbije.

Dinkić je nakon obavljenog informativnog razgovora koji je trajao nešto više od sat vremena rekao po izlasku da su ga pitali za više različitih slučajeva privatizacije od 2001. do 2012. godine.

Najstariji slučaj se desio pre 16 godina, a spomenuo je da su ga pitali i za Mobtel, eventualne zloupotrebe prilikom izgradnje Topionice bakra i izgradnje Fabrike sumporne kiseline u Rudarsko topioničarskom basenu Bor.

U krivičnoj prijavi na osnovu koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal dostavilo policiji zahtev da izvrši provere, navodi se da je više osoba, među kojima i Dinkić, zaključilo štetne ugovore po RTB Bor, a samim tim po budžet Srbije u visini od 50 miliona evra. U videu pogledajte detalje ovog slučaja.

Policija je prethodnih dana intenzivno vršila provere poslovanja u svim firmama koja su učestvovala u sklapanju ovih ugovora kojima je, kako se navodi u prijavi, naneta velika šteta budžetu Republike Srbije.

Dinkić je dodao da je u vezi Mobtela odgovarao na banalna pitanja i istakao da je prodaja Mobtela najuspešnije sprovedena privatizacija u Srbiji.

Upitan da li njegovo saslušanje ima političku pozadinu, Dinkić je rekao da to nikad nije isključeno, ali da neće da ulazi u to, te da uvek pristupa profesionalno svemu što je radio. "Da li ima politike iza toga imajući u vidu da su me pitali za nešto što je staro 16 godina, vi prosudite sami. Ako nešto 16 godina ne može da se ispita valjda će u narednih 16", zaključio je Dinkić.

TUŽILAŠTVO ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL: Obustavljena istraga protiv Mlađana Dinkića

"U svakom slučaju mene raduje kad god me pozovu, kad se interesuju ja sam tu da pomognem rasvetljavanje i ve vreme sam u Srbiji, i u narednih 100 godina ako me budu zvali ja sam spreman da odgovaram", kazao je on.

"Važno je šta je istina, a istina je na mojoj strani. Nemam čega da se stidim, ja se ponosim onim što sam radio za Srbju i spreman sam da objasnim svima šta god ih interesuje", rekao je Dinkić.

(S.H.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track