ČEDO, RECI KO ME JE ZAKUCAVAO EKSERIMA? Jezivo svedočenje Dragana Ilića Limara!
Foto: Marko Đoković, Marina Lopičić

Član Makine grupe progovorio za Kurir

ČEDO, RECI KO ME JE ZAKUCAVAO EKSERIMA? Jezivo svedočenje Dragana Ilića Limara!

Politika -

Saznajte u sutrašnjem KURIRU ekskluzivno svedočenje Dragana Ilića Limara, člana Makine grupe, u kom je opisao kako su ga zverski mučili pripadnici "zemunskog klana" i polomili mu gotovo sve koske na telu!

Ilić je otkrio da je sa ljudima koji su ga teško zlostavljali bio Čedomir Jovanović, od koga traži da konačno obelodani ko mu je zakucavao eksere po rukama i tukao, gotovo do smrti...

Dragan Ilić Limar, jedan od optuženih iz Makine grupe, danas predsednik mesne zajednice Beli Potok, u razgovoru za Kurir kaže da su mu lomili kosti čekićem, zakucavali ga ekserima za zid kako bi priznao da je taj klan ubio policijskog generala Boška Buhu 2002. godine! Limar naglašava i da niko nikad nije smeo da ispita lidera LDP Čedomira Jovanovića o tome!Sudije koje su se usudile da pozovu Jovanovića na saslušanje su, kako tvrdi, ekspresno razrešene. Ilić kaže da su danas, 15 godina kasnije, glavna pitanja - zašto niko nije smeo da ispita Jovanovića o tome, ko je i zašto razrešio sudije koje su htele da ispitaju Jovanovića i ko je policijskog generala Milana Obradovića skinuo s optužnice? (vidi antrfile)Šiptar pretio detetu- Kidnapovali su me iz kuće, bio sam u pidžami i prvo su me odveli na neku obližnju njivu i tamo me mučili. Nisam video te ljude, jer sam imao kapu preko lica. Odatle su me odveli na neki salaš, to sam posle saznao od ljudi tokom suđenja, pa u baraku JSO, pa u BIA. Ne postoji muka kojom me nisu mučili, imao sam 18 preloma - četvorostruku frakturu lobanje, vilice, lomili su mi čekićem prste, šake, nos... Zakucavali su me ekserima za šake kao da sam Isus. Legija me je ašovom udario po leđima nekoliko puta - započinje Ilić svoju ispovest i nastavlja:- Kad su videli da sve to ne vredi, da neću da priznam nešto što se nije desilo, neko, po glasu bih rekao da je bio Dušan Spasojević, pozvao je neki broj, preko spikerfona sam čuo glas čoveka koji kaže da je u mojoj kući. „Evo, u kući sam, sedim sa ženom, devojčica spava, sisa palac.“ To nije znao niko osim mene i žene, znao sam da je istina, da je neko njihov tamo.Tajni snimciPrebijanje su, kaže, snimali, i to je saznao kad su na sudu to otkrili svedoci Đura Mutavi i Dejan Milenković Bagzi. A tako krvavog, slomljenog, na granici između života i smrti, doveli su ga u BIA, gde je na parkingu video Čedomira Jovanovića.- Kad su mi sklonili kapu, video sam Čedomira Jovanovića i Nenada Milića, kao i Milorada Bracanovića i Mladena Obradovića. Oni su prošli tuda, ušli su u zgradu BIA. Uveli su i mene, tu je policajac Raško Vujović uzeo da snimi moje navodno priznanje, ali su videli da to ne može tako da se izvede kako su zamislili, pa su odustali. Snimaka nema, neko ih je sklonio. Ko, ne znam. Čedu niko nikad nije saslušao po tom pitanju. Nekoliko sudija je htelo da ga sasluša, podneli su zahtev, pa su bili razrešeni u roku od deset dana - tvrdi Ilić, a na pitanje kako su se zvale te sudije, kaže:- Ne znam, mislim neki Đorđević.

Muljanje Promenjena optužnica ČEDA IZVUKAO OBRADOVIĆAZbog iznuđivanja iskaza svojevremeno je bila podignuta optužnica protiv Milana Obradovića, Milorada Bracanovića, Milorada Ulemeka Legije i Slobodana Pažina.- Tako su to nazvali - iznuđivanje iskaza, jer im je tako bilo najlakše. A tu je bilo kidnapovanje iz kuće, zversko mučenje, protivpravno lišavanje slobode... Bili su u pritvoru po šest meseci, i Obradović i Bracanović, i trebalo je da počne suđenje. Međutim, promenila se vlast, predmet su počeli da šetaju iz jednog u drugi sud, pa je došla promena zakona, opet rotiranje po sudovima. Obradovića su postavili za direktora za izvršenje zatvorskih sankcija. Čoveka koji je očigledno organizator svega, to su čak rekli i policajci - kaže Ilić i dodaje:- Tužilaštvo je odustalo od gonjenja Obradovića, a nas nije obavestilo da možemo da ga tužimo. Sad treba da krene suđenje po tome, ali Obradovića nema na optužnici. Jovanović je tražio od Tadića da izvuče Obradovića, a da mu zauzvrat da političku podršku, što je ovaj i uradio.

PritisakTADIĆ TRAŽIO DA NAS OSUDEDragan Ilić Limar kaže i da je dva dana pre izricanja presude za ubistvo generala Boška Buhe Specijalni sud posetio Boris Tadić.- On je zahtevao da budemo osuđeni. Kad su mu rekli da nema dokaza, odgovorio je: „Nađite ih.“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track