Tadić: Ekonomija ključni zadatak nove vlade

Ekonomija

Tadić: Ekonomija ključni zadatak nove vlade

Politika -
Tadić je članovima Fiskalnog saveta, koji su mu predstavili Izveštaj o fiskalnoj konsolidaciji, rekao da je makroekonomska stabilnost preduslov privrednog rasta i povećanja životnog standarda građana

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je u razgovoru s predstavnicima Fiskalnog saveta da je ekonomija ključna tema i zadatak nove vlade Srbije.

Tadić je članovima Fiskalnog saveta, koji su mu predstavili Izveštaj o fiskalnoj konsolidaciji, rekao da je makroekonomska stabilnost preduslov privrednog rasta i povećanja životnog standarda građana, saopštila je Informativna služba DS-a.

Kako se dodaje u saopštenju, predstavnici Fiskalnog saveta su Tadiću preneli svoje viđenje ekonomske situacije u Srbiji.

Fiskalni savet zatražio je 30. maja zamrzavanje plata u javnom sektoru i penzija i povećanje poreza na dodatu vrednost sa sadašnjih 18 na 22 odsto.

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović rekao je tada da vlada u ovoj i narednoj godini mora da uštedi milijardu evra i dodatnih 1,1 do 1,2 milijarde evra od 2014. do 2016. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja