ZORANA MIHAJLOVIĆ KRITIKUJE PREDSEDNIKA: Nisam ovo očekivala od Nikolića
Foto: Zorana Jevtić

ZORANA MIHAJLOVIĆ KRITIKUJE PREDSEDNIKA: Nisam ovo očekivala od Nikolića

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović saopštila je danas da od najviših državnih zvaničnika očekuje da na provokacije Prištine odgovaraju mirno i mudro, a ono što ne očekuje, jeste da predsednik Tomislav Nikolić proziva Vladu što nije tražila povratak srpske vojske na Kosovo.

"Ono što ne očekujem jeste da predsednik Srbije Tomislav Nikolić proziva Vladu Srbiju što nije tražila povratak srpske vojske na Kosovo. Jer, uverena sam da predsednik jako dobro zna zašto naših vojnika nema na Kosovu", napomenula je Zorana Miihajlović.

Ona je dodala da od predsednika Srbije ne očekuje ni da implicira da bi Vlada Srbije oćutala na eventualno ubijanje Srba na Kosovu i da zbog toga, na par meseci pre izbora, preti svojom ostavkom.

"Od svih političara u Srbiji, pogotovo od najviših državnih funkcionera, očekujem da na provokacije koje dolaze od albanskih političara sa Kosova odgovaraju mirno i mudro. Očekujem da ne koriste Srbe sa Kosova u svojim kampanjama i da izjavama doprinose smirivanju tenzija, a ne da raspiruju nove sukobe", napomenua je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da od političara u Srbiji očekuje da se ponašaju upravo onako kako je premijer Aleksandar Vučić odgovorio na provokacije Albanaca i sprečio sukobe na Kosovu, na čemu mu je zahvalila visoka predstavnica Evropske unije Frederika Mogerini.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije čini sve da očuva mir i stabilnost i učiniće sve da sačuva bezbednost svojih građana na Kosovu i Metohiji i spreči bilo kakve sukobe, istakavši da je uverena sam da to jako dobro zna i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

BONUS VIDEO:

(KURIR TV) KOSOVA ESHTE SERB: Kosovo je Srbija i na albanskom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track