Najnovije vesti

PAK UZVRAĆA MIHAJLOVIĆEVOJ: Zorana, ti nisi Vučić! Prazna limenka najviše zveči!
Foto: Zorana Jevtić

Ministarka saopštenjem kritikovala predsednika Nikolića

PAK UZVRAĆA MIHAJLOVIĆEVOJ: Zorana, ti nisi Vučić! Prazna limenka najviše zveči!

Politika

Savetnica za medije predsednika Srbije Stanislava Pak izjavila je danas da je jako iznenađena saopštenjem Zorane Mihajlović i da nije prvi put "kada premijer nije tu da gospođa Mihajlović daje izjave kao da je ona predsednik ili šef stranke ili kao da je ona premijer".

Potpredsednica vlade Mihajlović je saopštila juče da od najviših državnih zvaničnika očekuje da na provokacije Prištine odgovaraju mirno i mudro, a ono što ne očekuje, jeste da predsednik Tomislav Nikolić proziva Vladu što nije tražila povratak srpske vojske na Kosovo.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

"Jako sam bila iznenađena tonom tog saopštenja, obraćati se u prvom licu, ja ne očeujem ovo ili ono, nije nešto što bi trebalo da kaže gospođa Zorana Mihajlović i ne znam u kom svojstvu se ona obratila, da li kao član predsedništva ili kao ministar", rekla je Pak.

Pak ističe da Mihajlovićevoj apsolutno ne priliči da se obraća predsedniku na takav način.

ZORANA MIHAJLOVIĆ KRITIKUJE PREDSEDNIKA: Nisam ovo očekivala od Nikolića

"Predsednik vlade i predsednik stranke ima pravo da očekuje od svojih ministara i od svojih saradnika i od svoje stranke da se ponašaju na određeni način, a ovakvo ponašanje je simptomatično, da se uvek dešava kada premijer nije tu, da ona više puta na neki način preuzima", rekla je Pak.

Ona kaže da je član GO SNS i da je zaista iznenađena ovakvom retorikom Mihajlovićeve, "koja mi više priliči nekadašnjem G17 za koju znamo da je bila jedno interesno udruženje i nikako partija, jer partija je vrlo hijerarhijski ustrojena organizacija.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

"Zna se kako se donose odluke i na kojim organima stranke se donose odluke i koja je uloga predsednika stranke i koji ima pravo kao neko ko se na izborima dokazao da može da vodi stranku da se ponaša na određeni način. Ukoliko gospođa Mihajlović smatra da tako može da se ponaša ona treba da izađe na izbore i da se oproba da li može da vodi...", poručila je Pak.

NIKOLIĆ: Slanje vojske na Kosovo nije moj lični stav, to je stav države!

Prema njenim rečima, neprimereno je da neko ko je član predsedništva stranke na taj način se obrati predsedniku Srbje koji je od građana dobio mandat da vodli politiku ove zemlje zajedno sa Vladom Srbije.

"Imala sam više prilika tokom proteklih meseci da ulazim u sukobe zbog nekakvih izjava i provokacija onih koji sebe vide kao premijere ili kao predsednike. Kako da vam kažem, kažu da prazna limenka najviše zveči", navela je Pak.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Pak je rekla da ima informacije da je Zorana Mihajlović na sednici Predsedništva stranke, koja je održana za vikend, rekla da bi na predsedničkim izborima trebalo da se kandiduje Aleksandar Vučić, te da Nikolić "ništa nije uradio".

IDEM U RAT SA SINOVIMA, NEĆU BITI PREDSEDNIK: Šokantna izjava Tomislava Nikolića!

"Nisam član Predsedništva, ali čula sam da je Mihajlović imala izlive svog viđenja kako to (predsdenički izbori) treba da izgleda, da je rekla da Nikolić ništa nije uradio i slično", navela je Pak. Komentarišući navode pojedinih medija da je Nikolićev sin Radomir "napao premijera", Pak je navela da ne veruje da bi mlađi Nikolić nekoga verbalno napao na takav način.

(Tanjug/Pink)

BONUS VIDEO :

ANKETA: šta mislite o Nikolićevoj izjavi da šalje vojsku na Kosovo

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...