ČEDU SLIKALI DOK ŠMRČE KOKAIN U ŠILEROVOJ: Fotke sklonjene na tajnu lokaciju!
Foto: Marina Lopičić

Bivši šef BIA tvrdi

ČEDU SLIKALI DOK ŠMRČE KOKAIN U ŠILEROVOJ: Fotke sklonjene na tajnu lokaciju!

Politika -

Fotografije lidera LDP Čedomira Jovanovića, na kojima je snimljen dok šmrče kokain, postoje i dan danas i sklonjene su na tajnu lokaciju, saznaje Kurir! Milorad Bracanović, bivši zamenik direktora BIA, je pred sudom tvrdio da je Jovanović sedeo u Šilerovoj na „kokainskim seansama“...

Kompromitujuće fotografije iz Šilerove na kojima je lider LDP Čedomir Jovanović koji šmrče kokain, a o kojima je još pre dve godine na suđenju JSO govorio Milorad Bracanović, i dalje postoje, ali su sklonjene na tajnu lokaciju, saznaje Kurir!Tužilaštvo do danas nije ispitalo Milorada Bracanovića, bivšeg zamenika načelnika BIA, koji je u sudu tvrdio da je Jovanović sedeo u Šilerovoj na „kokainskim seansama“.Ova optužba je samo jedna u nizu koje je na račun Jovanovića izneo on još pre dve godine, i to na suđenju pripadnicima Jedinice za specijalne operacije (JSO) zbog oružane pobune.Bracanović, međutim, nije jedini zvaničnik iz perioda posle petooktobarskih promena koji je Jovanovića optužio da je blisko sarađivao sa ozloglašenim „zemunskim klanom“, kao i da je bio blizak prijatelj Dušana Spasojevića Šiptara. Kompromitujuće fotografije, prema saznanjima Kurira, i dalje postoje i čuvaju se na tajnoj lokaciji.- Još 2002. godine sam od načelnika drugog odeljenja dobio fotografiju na kojoj je Jovanović na narkomanskoj seansi - izjavio je tada Bracanović na sudu, odgovarajući na pitanje kakva je bila priroda odnosa Jovanovića i Spasojevića.Potom je detaljno opisao sadržaj fotografije i bele linije koje su pred Jovanovićem bile razvučene po stolu, navodeći da je u vreme pobune JSO sumnjao da su Jovanović i Spasojević u svakodnevnom kontaktu.- Bracanovićevi navodi svakako su još onda morali da postanu tema tužilaštva, koje je moralo da pokrene istragu i pribavi tu fotografiju. Ne zbog samog njenog sadržaja, koliko zbog činjenice da odnos Jovanovića i „zemunaca“ do danas nije u potpunosti istražen. To je posebno trebalo ispitati u okviru istrage o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića - kazao je za Kurir izvor iz srpskog pravosuđa.On je dodao da je za raskrinkavanje Jovanovića neophodna najpre politička volja.- Jovanović u poslednje vreme nikom nije interesantan zbog svoje političke marginalosti, ali je javna tajna i da je dugo bio pod zaštitom stranih službi - dodaje naš izvor.Milorad Bracanović je kratko poručio za Kurir da je sve što je imao rekao na sudu, te da nije momenat da o tome ponovo govori.

Mile NovakovićBRACANOVIĆ JE LEGIJIN ČOVEKPukovnik policije Mile Novaković i operativac akcije „Poskok“ u svojoj knjizi „Otmice zemunskog klana“ navodi da je Milorad Bracanović uguran u BIA kao Legijin čovek, nakon što je Goran Petrović podneo ostavku.

Ućutao seČEDA BEZ KOMENTARAEkipa Kurira pokušala je juče da dobije komentar od Jovanovića o tome da li je možda podneo tužbu protiv Bracanovića zbog tvrdnji izrečenih na sudu, ali on nije odgovorio na postavljeno pitanje.

Čestitamo vam Bogojavljenje

DANAS SAMO U KURIRU: Poklon džepni verski kalendar

Na zahtev čitalaca, Kurir vam danas poklanja džepno izdanje verskog kalendara

Ovaj julijanski kalendar koji poštuju i kojeg se pridržavaju svi pravoslavni vernici, štampan je u saradnji sa kompanijom Voda Voda, a poklanjamo vam ga u džepnom formatu kako biste uvek mogli da ga imate pri ruci: u novčaniku, džepu ili tašni.

Kurir vam čestita Bogojavljenje, veliki hrišċanski praznik uz poruku da živite u skladu sa načelima vere i poštujete verske praznike!

POKLON DODATAK GURMAN

DANAS U KURIRU: Postanite majstor za testo!

U današnjem poklon dodatku Gurman nudimo vam savete kako da napravite savršen hleb, pogaču, štrudlu ili buhtle.

Saznajte koji tip brašna se koristi za koje pecivo, kako da koristite kvasac, koje posuđe treba da koristite za koju vrstu testa, a pronaći ćete i recepte sa kojima nema greške!

Ne propustite današnji Gurman jer uz malo truda i vi možete da postanete majstor za vrhunska testa!

I. M - S. V - K. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track