Najnovije vesti

SKAT O SMENI AMERIČKIH AMBASADORA: Trampova odluka se na mene ne odnosi
Foto: Fonet, Reuters

Već dobio naloge za buduće poslove

SKAT O SMENI AMERIČKIH AMBASADORA: Trampova odluka se na mene ne odnosi

Politika

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat izjavio je danas da se odluka predsednika SAD Donalda Trampa o smeni ambasadora ne odnosi na njega i dodao da je već od nove administracije dobio nalog za buduće poslove.

"Mi smo već dobili nalog da ostanemo na mestu i da radimo za novog predsednika kao što smo radili i za prethodnog", rekao je Skot.

On je kazao da će u ponedeljak biti u svojoj kancelariji u ambasadi i da će zastupati interese novog predsednika i njegovu spoljnu politiku.

Povodom piosanja britanskog "Indipendenta" da je Tramp opozvao sve ambasadore prethodene američke administracije, Skot je rekao da svaka nova administracija ima običaj da opozove političke ambasadore, ali da se to ne odnosi na one koji su karijerne diplomate.

Ubrzo pošto je položio zakletvu i postao 45. predsednik SAD Donald Tramp je opozvao sve ambasadore u misijama SAD koje je imenovala administracija bivšeg predsednika Baraka Obame, bez pripremljenih zamena, piše "Independent".

Kako navodi list, Tramp je zatražio da svim ambasadorima u zemljama širom sveta koje je imenovao Obama, kaže da napuste svoje funkcije do podne 20. januara i to bez odlaganja.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...