VUČIĆ UOČI POSETE DENISA ZVIZDIĆA BEOGRADU: Posvećeni smo očuvanju Dejtonskog sporazuma
Foto: Stefan Jokić

Neophodan dogovor sa Bošnjacima

VUČIĆ UOČI POSETE DENISA ZVIZDIĆA BEOGRADU: Posvećeni smo očuvanju Dejtonskog sporazuma

Politika -

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem u Beogradu razgovarati o važnim pitanjima za dve države, ističući da je važno razgovarati o zajedničkoj budućnosti.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će već večeras imati neformalnu večeru sa Zvizdićem, te da će razgovarati o mnogim važnim pitanjima.

"Uvek konkretno razgovaramo, nekad je za nešto potrebno pola godine, nekad pet, ali uvek je dobro da razgovarate", rekao je Vučić i dodao da je zato zahvalan Denisu Zvizdiću što dolazi u Beograd. On je naveo da je važno da se ozbiljno sagledaju pozicije BiH i Srbije i zajednička budućnost, iako, kaže, mnogi ne misle tako jer nemaju širi pogled uprt u budućnost.

(KURIR TV) VUČIĆ: Skandal sa računima za struju se ne sme ponoviti, vratićemo građanima novac!

"Srbi i Bošnjaci moraju da imaju dogovor, ali i svi ostali, o tome kako da funkcionišu u budućnosti, da sve rešavamo dijalogom, a zatim i nadogradimo saradnjom u obrazovanju, kulturi, sportu...", rekao je Vučić.

Upitan da komentariše Inicijativu SDS iz Banjaluke o upućivanju deklaracije o privrženosti Dejtonskom sporazumu, Vučić je rekao da Srbija podržava sprovođenje tog sporazuma, ali da neće da se meša u unutrašnje prilike u RS i BiH.

Vučić: Nastavak dijaloga sa Prištinom u utorak u Briselu!

"Ima onih u Srbiji koji sve znaju, pa neka oni na taj način komentarišu", rekao je Vučić.

On je naveo da je Srbija posvećena očuvanju Dejtonskog sporazuma, da je obavezana na to, te da veruje da je taj sporazum doneo mir u BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track