Najnovije vesti

PAK UOČI POSETE PREDSEDNIKA NIKOLIĆA PORTUGALU: Dobra prilika za unapređenje ekonomske saradnje
Foto: Marina Lopičić

Intenziviranje bilateralnih odnosa

PAK UOČI POSETE PREDSEDNIKA NIKOLIĆA PORTUGALU: Dobra prilika za unapređenje ekonomske saradnje

Politika

Savetnica za medije predsednika Srbije Stanislava Pak izjavila je danas da je njegova predstojeća zvanična poseta Portugalu dobra prilika da se intenziviraju bilateralni odnosi i da se unapredi ekonomska saradnja, jer za to postoji veliki prostor.

Ona je rekla da su tokom posete predsednika Portugalu, u sredu i četvrtak, predviđeni susreti na najvišem nivou, podsetivši da Srbija sa tom zemljom ima međudržavne odnose već 135 godina i da je prva ambasada otvorena pre 100 godina.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

"Ovo je dobra prilika da se odnosi intenziviraju. Politička saradnja je veoma dobra, a očekujemo unapređenje ekonomske saradnje jer za to postoji veliki prostor, posebno u oblasti agrara, građevinarstva, turizma...", navela je Pak.

Prema njenim rečima, postoji namera portugalske strane da investira u oblast vetroparkova 200 miliona evra što je, kako ističe, dobar signal.

Poseta predsednika Srbije Portugalu će, ukazala je Pak, svakako otvoriti novo poglavlje u odnosima dve zemlje.

ZAHVALNOST NA MIROLJUBIVOJ SARADNJI I PRIJATELJSKIM ODNOSIMA Nikolić odlikovao predsednika Portugala

Predsedniku Nikoliću će tom prilikom simbolično biti uručeni ključevi grada Lisabona, dobiće i odlikovanje za unapređenje bilateralnih odnosa sa Portugalom, dok će Srbija dobiti na raspolaganje i kapelu Svetog Hrista u tom gradu.

"Portugal podržava Srbiju u evropskim integracijama i ne uslovljava nas da korigujemo odnose sa Ruskom Federacijom, što je dobar znak. Dobre signale smo od njih dobili i povodom migrantske krize - da je Srbija pokazala najlepše lice tokom te krize i stekla veliki ugled u Evropi", istakla je savetnica predsednika Srbije.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...