SVEČANI DOČEK U MINSKU: Vučić počeo posetu Belorusiji
Foto: Fonet/TV

Potpisivanje više međudržavnih sporazuma

SVEČANI DOČEK U MINSKU: Vučić počeo posetu Belorusiji

Politika -

Premijer Belorusije Andrej Kobjakov priredio je danas svečani doček ispred Doma Vlade Belorusije premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, a potom je počeo sastanak delegacija dve zemlje.

Vučić koji je sinoć doputovao u Minsk imaće i odvojen susret sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, i drugim zvaničnicima te zemlje.

Foto: Fonet/TV
Foto: Fonet/TV

On će sa Kobjakovim prisustvovati ceremoniji potpisivanja više međudržavnih sporazuma.

Srpski premijer sastaće se i sa predsednikom Saveta Republike Nacionalne Skupštine Republike Belorusije Mihailom Mjasnikovičem i predsednikom Predstavničkog Doma Nacionalne Skupštine Republike Belorusije Vladimirom Andrejčenkom.

VUČIĆ SA AMBASADOROM BELORUSIJE: Hvala Minsku na prijateljstvu i podršci

Tokom boravka u Minsku, Vučić će obići "Minsku fabriku automobila", gde će posetiti izložbu fabrike traktora i građevinske tehnike.

Foto: Fonet/TV
Foto: Fonet/TV

U okviru zvanične posete Belorusiji predviđeno je da premijer Srbije položi venac na Spomenik Pobede u Minsku, a planiran je i obilazak Hrama Svih Svetih i Beloruskog državnog muzeja istorije Velikog otadžbinskog rata.

Vučića je juče na aerodromu u Minsku dočekao ministar za antimonopolsko regulisanje i trgovinu Belorusije Vladimir Koltovič.

(Foto: Fonet/TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track