VJERICA RADETA: Šešelj depešama raskrinkao Vuka Jeremića
Foto: Dragana Udovičić

Promocija knjige lidera SRS

VJERICA RADETA: Šešelj depešama raskrinkao Vuka Jeremića

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta izjavila je danas da se u najnovijoj knjiži lidera te stranke Vojislava Šešelja nalazi veliki broj depeša kojima je, kako je rekla, raskrinkano ponašanje Vuka Jeremića, koji je najavio kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima.

Radeta je rekla da se iz tih depeša vidi da se Jeremić izvinjavao predstavniku Ambasade SAD zbog toga što je, na predavanju održanom na Fakultetu političkih nauka, morao javno da govori ono što, zapravo, ne misli i za šta se ne zalaže.

"Otvoreno je tvrdio Vuk Jeremić više puta (sve to stoji u depešama) da se on i Boris Tadić zalažu za ulazak Srbije u NATO i da je spreman da tu politiku proširi po Srbiji. Radeta je istakla uverenje da Jeremić i dalje zastupa politiku evroatlantskih integracija", navela je Radeta na konferenciji za novinare, saopšteno je iz te stranke.

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke je kazala i da je Jeremić sa američkim ambasadorom organizovao postavljanje Zdravka Ponoša na mesto prvog čoveka Generalštaba, a potom inscenirao sukob između Ponoša i Šutanovca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track