O EVROPSKIM INTEGRACIJAMA: Šutanovac se sastao sa Mekalisterom
Foto: Dragana Udovičić

O EVROPSKIM INTEGRACIJAMA: Šutanovac se sastao sa Mekalisterom

Politika -

Delegacija opozicione Demokratske stranke, na čelu s predsednikom Draganom Šutanovcem, razgovarala je večeras u Beogradu s predsednikom Spoljnopolitičkog odbora i izvestiocem za Srbiju Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom

Šutanovac i Mekalister su razgovarali o evropskim integracijama Srbije, stanju u zemlji i o izveštaju koji je Mekalister podneo Evropskom parlamentu.

"Delegacija DS-a izrazila je zadovoljstvo činjenicom da Mekalister u svom izveštaju prepoznaje probleme poput ugrožavanja vladavine prava i slobode govora, nepostojanja napretka u borbi protiv korupcije, ugrožavanja rada nezavisnih institucija i regulatornih tela i nerešavanja slučaja Savamala, i poručio da Srbija mora da reši te probleme kako bi postala uredjeno društvo", kaže se u saoštenju DS-a.

Kako se navodi, predsednik stranke Dragan Šutanovac je u razgovoru naglasio posvećenost stranke evropskim integracijama Srbije i ponovio da je članstvo Srbije u EU strateško opredeljenje Demokratske stranke već 27 godina.

Šutanovac je govoreći o priključenju Srbije EU naveo da je, osim samog članstva, podjedanko važno i usvojiti sve evropske vrednosti koje društvo čine boljim.

Šutanovac je obavestio Mekalistera i da je Demokratska stranka formirala komisiju za izradu predloga promene Ustava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track