VUČIĆ UGUŠIO POBUNU U SPS: Premijer rešio Dačićevu najveću muku!
Foto: Marina Lopičić

Zna se ko je gazda

VUČIĆ UGUŠIO POBUNU U SPS: Premijer rešio Dačićevu najveću muku!

Politika -

Najveći "opozicionari među socijalistima" Branko Ružić i Novica Tončev potpuno su PROMENILI PLOČU i kunu se u premijera Vučića kao idealnog kandidata za predsedničke izbore!

Aleksandru Vučiću, šefu SNS, uspelo je ono o čemu Ivica Dačić, šef SPS, može samo da mašta - ugušio je sve bundžije, to jest „ljute opozicionare“ iz redova socijalista.Svi oni funkcioneri iz SPS koji su bili protiv ideje da vladajuća koalicija stane iza jednog kandidata za predsedničke izbore, već za to da socijalisti imaju svog čoveka za trku, sada su naprasno promenili ploču, pa se kunu u Vučića kao idealnog kandidata. Posle sastanka SNS-SPS-JS Branko Ružić, koji je prisustvovao sastanku, i Novica Tončev spustili su loptu, pa više nema otrovnih strelica ka SNS.Ružić: Samo racionalnoBranko Ružić, koji je u više navrata isticao da SPS mora da ima svog kandidata, sada kaže da socijalisti donose isključivo racionalne političke odluke.- Stav SPS je jasan odavno. Dačić je u intervjuu vašem listu izneo sve moguće opcije u pogledu modela učešća na predsedničkim izborima. Imajte u vidu da je SPS državotvorna stranka i da donosi isključivo racionalne političke odluke koje su u interesu građanki i građana Srbije. Bez SPS nema političke stabilnosti u Srbiji, i to je jasno svim relevantnim faktorima. Zato je naša važna uloga za nas privilegija - kazao je Ružić.Sličan odgovor dobili smo i od Novice Tončeva.- Ja sam još početkom decembra izjavio da smatram da premijer Vučić treba da se kandiduje, s obzirom na snagu i podršku koju ima. A sa druge strane, Ružić i ja smo govorili da bi bilo prirodno i logično da SPS ima svog kandidata, ali da zajednički kandidat dolazi u obzir ako se pravi širi strateški dogovor. Našu podršku Vučiću vidim kao novi talas saradnje SPS i SNS na partnerskim osnovama, bez omalovažavanja i vređanja funkcionera SPS. Lopta može da bude spuštena onoliko koliko, primera radi, Zorana Mihajlović i ostali budu cenili svakog socijalistu i svaki naš glas. Tu nije samo matematika ključna, već i međusobno poštovanje - poručio je Tončev.Mrka zaćutaoTreći od bundžija u SPS, Milutin Mrkonjić, juče nije odgovorio na SMS koji smo mu poslali.Prema rečima Zorana Stojiljkovića, profesora s Fakulteta političkih nauka, ovde je u pitanju čista matematika koja je uslovljena koalicionom logikom.- Mislim da ovakvim disciplinovanjem SPS tavori. Neka paze, jer je to kod nekih dovelo do marginalizacije. To nije dobro dugoročno, na duže staze gubite identitet - objasnio je Stojiljković.

Zorana MihajlovićDOBRO JE ŠTO ME JE SPS POSLUŠAOZorana Mihajlović, potpredsednica SNS, kaže da joj je drago što su Dačić i SPS doneli politički odgovornu odluku da podrže kandidata SNS na predsedničkim izborima ukoliko to bude Aleksandar Vučić.- Drago mi je i što su Dačić i SPS time prihvatili moju inicijativu da naša koalicija ima zajedničkog kandidata za predsednika i da to bude Vučić. Samo Vučić može odneti ubedljivu pobedu na izborima, verovatno već u prvom krugu - kazala je Mihajlovićeva za Kurir.

Ovako su nekad govoriliNovica Tončev 8. 9. 2016.Neki drugovi mnogo se plaše Vučića, a neki kao da su lepkom zalepljeni za fotelju.Milutin Mrkonjić 20. 11. 2016.SPS je, kao druga po snazi politička partija u Srbiji, „obavezan“ da ima svog kandidata za predsedničke izbore.Branko Ružić 20. 10. 2016.

Nije mi izazov da rušim Dačića, već najjačeg u zemlji.27. 11. 2016.Elementarno je pravilo da SPS ima svog kandidata, njega smo uspostavili još kad je pokojni predsednik Slobodan Milošević zahtevao, protivno volji članstva, da SPS podrži Vojislava Šešelja.18. 12. 2016.Da hoću, srušio bih Vučića.

Svaki dan nova šansa da osvojite vikend u jednoj evropskoj prestonici ili letovanje u Grčkoj. Kurir i Travelland organizuju veliku nagradnu akciju „Moja ljubav“ u kojoj svaki dan poklanjaju putovanje za dvoje.

Pozivamo vas da čitate Kurir, pratite jednostavne instrukcije kako da učestvujete u nagradnoj akciji i svaki dan imate novu šansu da baš vi osvojite vredan poklon:letovanje u Grčkoj u predsezoni ili vikend u jednoj od evropskih prestonica za dve osobe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track