GOJKOVIĆ I CIPRAS: Grci uz Srbe uvek kad je teško!
Foto: Beta/Miloš Miškov

Tradicionalno dobri odnosi

GOJKOVIĆ I CIPRAS: Grci uz Srbe uvek kad je teško!

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i premijer Grčke Aleksis Cipras saglasili su se danas da su tradicionalno dobri i prijateljski odnosi temelj za dalje razvijanje saradnje i u budućnosti, kao i da važno mesto u odnosima zauzima saradnja dva parlamenta.

Cipras je na sastanku sa predsednicom parlamenta podsetio da je grčki narod bio uz Srbiju u mnogim teškim okolnostima, a da danas, kada Srbija razvija svoju ekonomiju i nastoji da postane članica Evropske unije, podržave te srpske napore.

Gojković je izrazila zahvalnost na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije i na razumevanju stava naše države po pitanju Kosova i Metohije, kao i na podršci evropskim integracijama Srbije, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Ona je navela da je bliskost dva naroda i dve države potvrđena mnogo puta tokom 150 godina dugih odnosa Srbije i Grčke, a Cipras je izrazio uverenje da će i njegova poseta Srbiji dati dodatnu dinamiku tradicionalnim vezama dva naroda, kao i da postoji plodan teren za dalji razvoj saradnje.

Gojković je pozdravila dogovor predsednika dve vlade o formiranju Visokog saveta saradnje i navela da će predsedniku Parlamenta Grčke Nikolasu Vucisu predložiti da i dva parlamenta daju svoj doprinos formiranjem parlamentarne komisije koja ce se baviti svim važnim temama od obostranog interesa za građane dve zemlje, poput evrointegracija, bezbednosti u svetlu izazova migracija i terorizma, ekonomije, saobracaja, turizma i kulture.

Gojković i Cipras su se saglasili da posebno važno mesto u odnosima zauzima saradnja izmedu dva parlamenta, kao predstavnika građana, i založili se za nastavak i intenziviranje dijaloga na parlamentarnom nivou, nakon nedavne posete predsednika Parlamenta Grčke Nikolaosa Vucisa Srbiji.

BONUS VIDEO: (KURIR TV) BIZNIS FORUM Cipras: Koridor Beograd - Solun biće most između Istočne i Zapadne Evrope

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track